17. 04. 2019 - 13:40
ESPN TVRDI: Sve je gotovo, De Ligt ima novi klub i FENOMENALAN...
907
Shares
ESPN TVRDI: Sve je gotovo, De Ligt ima novi klub i FENOMENALAN je! CIFRE OD KOJIH BOLI GLAVA

PRELAZI U BARCELONU

ESPN TVRDI: Sve je gotovo, De Ligt ima novi klub i FENOMENALAN je! CIFRE OD KOJIH BOLI GLAVA

Sport.ba
17. 04. 2019 - 13:40
0
Shares

Izgleda da je odlazak Matthijsa de Ligta iz Ajaxa gotova stvar. Sinoć je 19-godišnji stoper svojim pogotkom izbacio Juventus u četvrtfinalu Lige prvaka, a njegov trener Ten Hag je nedavno otkrio da će mladi stoper ovog ljeta napustiti Amsterdam.

deligt-blind-ajax

Njegovu dilemu oko toga da li je fudbaler dao svoj pristanak Bayernu ili Barceloni otklonio je katalonski "Sport" koji tvrdi da će De Ligt uskoro zadužiti opremu "Blaugrane".

deligt-ajax

Holanđanin je pristao, a klub je spreman da mu ponudi petogodišnji ugovor koji će biti veoma sličan onom koji je potpisao njegov saigrač Frenkie de Jong u januaru. Barcelona će pokušati da odbrovolji Ajax ponudom od 60 miliona eura uz razne dodatke i lako ostvarive bonuse u budućnosti.

frankie-de-jong

ESPN danas javlja da će ukupna vrijednost transfera biti vrtoglavih 75 miliona eura. Također, potvrdili su da će mladi igrač potpisati petogodišnju vjernost Kataloncima, kao i to da bi transfer trebao uskoro biti i potvrđen.

ajax21

Fudbaleri Ajaxa rekli su da su eliminacijom Reala i Juventusa pokazali da mogu da pariraju najboljima.

blind-ajax

"Ovo je bizarno. Ovo nije normalno. Nemam riječi. Još jednom smo pokazali da smo mnogo jaki i da možemo protiv najboljih na svijetu", rekao je kapiten ekipe i strijelac drugog gola za holandski klub Matthijs De Ligt nakon utakmice u Torinu.

ajax-slavlje

Ajax je eliminisao Juventus u četvrtfinalu Lige prvaka, pobjedom 2:1 u revanšu nakon 1:1 u prvoj utakmici u Amsterdamu.

ajax1

"Neko vrijeme nam nije išlo, nismo mogli da iskoristimo šanse. Ovo je ludo, nisam bio ni rođen kada je Ajax posljednji put igrao polufinale Lige prvaka", kazao je De Ligt.

ajax

Trener Erik Ten Hag naveo je da je ponosan.

ajax

"Imamo nevjerovatan talenat i bićemo sve bolji i bolji. Umijemo da pomjeramo granice i videćemo šta će biti dalje", rekao je Ten Hag.

ronaldo-deligt

Protivnik Ajaxu u polufinalu biće bolji iz duela Manchester Cityja i Tottenhama.

ronaldo

Ajax je prvi klub nakon 14 godina koji će igrati polufinale Lige prvaka, a da nije iz Engleske, Italije, Francuske, Španije ili Njemačke. Prethodno je to bio PSV.

Učitaj još novosti