16. 04. 2019 - 10:26
ŠOK I NEVJERICA Barca nakon Jovića odustala i od pojačanja...
907
Shares
ŠOK I NEVJERICA Barca nakon Jovića odustala i od pojačanja koje je bilo već jednom nogom na Nou Campu

BARTOMEU TVRDI DA NE ŽELE GRIEZMANNA

ŠOK I NEVJERICA Barca nakon Jovića odustala i od pojačanja koje je bilo već jednom nogom na Nou Campu

Sport.ba
16. 04. 2019 - 10:26
0
Shares

Katalonski gigant Barcelona, nakon izvjesnog odustajanja od srpskog fudbalera Luke Jovića, isto je uradio i od napadača madridskog Atletica Antoine Griezmanna.

hernandez-griezman

Prvi čovjek Katalonaca Josep Marija Bartomeu potvrdio je da francuski napadač nije u planovima kluba kao pojačanje za ljetni prelazni rok, bez obzira što su španski mediji pisali da se sprema transfer od 120 miliona eura, koliko iznosi otkupna klauzula u ugovoru s Atleticom.

1

"Griezmann je igrač Atletica i ima ugovor. Volim sjajne fudbalere iz Primere, oni daju veliki kvalitet ligi. Ukoliko Griezmann hoće u Barcelonu moraće da priča s trenerima, ali on nije na našem radaru. Mnogo je spekulacija u medijima, ali Griezmann nije naša želja i nije zvao Barcelonu", rekao je Bartomeu za "TVE".

griezman

"Svake godine želimo da najbolji igrači igraju u Barceloni, no na neke smo morali dosta čekati da ih dovedemo, kao što su Henry, Villa i Fabregas. Također, svaki dan radimo na tome da obnovimo Messijev ugovor te ga stavimo kao doživotan. Ja možda neću biti dio Barcelone nakon 2021., ali zato Messi hoće", poručio je Bartomeu pa nastavio:

messi

"Posljednjih godina nam je teško zaustaviti odlazak mladih talenata iz Barcelone. Problem nam stvaraju engleski klubovi koji su bogatiji od španskih te nam često pokupe kvalitetne igrače s bogatim ponudama iz ekonomskog aspekta."

barcelona-semedo-messi

Osvrnuo se i na Coutinha, koji se sve češće povezuje s odlaskom iz Barce.

coutinho

"Coutinho je sjajan igrač, svakim danom je sve bolji i bolji, no morate shvatiti da nije jednostavno igrati za Barcu. Puno se očekuje od njega i ne sumnjam da će pružiti sve od sebe."

dejongTakođer, komentarisao je saradnju s Ajaxom.

matthijs-de-ligt

"S Ajaxom imamo odlične veze, De Jong je trebao doći još prošlog ljeta, no bio je velik pritisak drugih klubova. Mi smo uspjeli ući u daljnje pregovore i na kraju osigurati njegov potpis. Oko De Ligta je situacija i dalje otvorena."

jovicŠpanski list "Mundo Deportivo" prenio je da je Barcelona odustala i od Jovića u trci s Real Madridom i to nakon riječi oca srpskog reprezentivca Milana Jovića da Luka ne želi na "Nou Camp".

barcelona

(Sport.ba)

Učitaj još novosti