15. 04. 2019 - 06:55
'Moramo dignuti kriterije malo više, publiku neću niti...
907
Shares
'Moramo dignuti kriterije malo više, publiku neću niti spominjati koliko je fenomenalna'

ČERVAR NAKON POBJEDE NAD SRBIJOM:

'Moramo dignuti kriterije malo više, publiku neću niti spominjati koliko je fenomenalna'

Sport.ba
15. 04. 2019 - 06:55
0
Shares

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je sinoć pobjedu nad Srbijom u Zadru rezultatom 27-23, čime je osigurala plasman na Europsko prvenstvo.

Selektor Kauboja Lino Červar bio je zadovoljan prikazanom igrom svoje momčadi. Pogotovo, imajući u vidu utakmicu u Beogradu (25-25)

„Bila je i u Beogradu dobra igra, mislim da treba čestitati ekipi, u 8 dana odigrali su momci 4 utakmice, dvije u prvenstvima u klubu, tu su još i putovanja i umor od svega, ali prikazali smo danas želju i volju, i unatoč tome što smo bili hendikepirani, došli smo do pobjede“, rekao je Červar. Nastavio je: „U Beogradu smo pokazali da mora biti suradnje, pokazali smo svoju skromnost, momci nisu ostali ravnodušni, a što se publike tiče nije bilo vrijeđanja u Srbiji, kao ni ovdje. Vidio sam djecu koja se slikala s našim igračima. Hvala gledalištu, hvala Zadru na prijemu“.

Sumirao je izbornik ponovno misli, pa se više osvrnuo na samu igru.

„Moram reći da je Srbija dobro igrala i u Beogradu i ovdje. Bio je pravi 'fajt', čvrsta utakmica. Mi smo sa jednom 6-0 čvrstom i agresivnom obranom preko kontri štrleka i Božića iskontrirali ih i kontrolirali do kraja utakmicu. Vidjelo se da se Stepančić ozlijedio, ali u drugom smo poluvremenu uspješno mijenjali zone iz 5-1 u 6-0 i to se isplatilo“, rekao je Červar, dodavši: „Dobro smo izgledali, ali moramo dignuti kriterije malo više, možemo složiti jednu timsku igru koja će biti prepreka svima“.

Još se jednom zahvalio publici.

„Toliko strasti, ljubivai prema našoj reprezentaciji i ono što su nam na trgu priredili, bilo je sjajno. Hvala Zadru.“

Raspoloženi su bili i Marko Mamić te Filip Ivić. Mamić, iako ne igra u klubu, prikazao je dobru igru u ove dvije utakmice.

„Ne treba o tome razmišljati. Reprezentacija je nešto drugo, nešto posebno, igraš u opuštenoj atmosferi i ne treba se stalno postavljati to pitanje“, kaže Mamić, osvrnuvši se na utakmicu: „Danas je rukomet brza igra, svi ga danas igraju. U svakoj utakmici moraš se boriti, ali mi smo pokazali karakter i to nam se isplatilo. Publiku uopće neću spominjati koliko je fenomenalna“.

Ivić se također prvo obratio publici.

„Zahvalio bih se Zadru na prekrasnoj atmosferi. Pokazali smo hrabrost i agresivnost te se kvalificirali na Europsko prvenstvo. Stvarno sam presretan i jedva čekam sljedeće okupljanje i nastup za reprezentaciju. Obrana je bila dobra, imao sam jako tešku prošlu sezonu, dvije operacije ali sada sam tu. Čestitke još jednom suigračima i publici“, završio je Ivić.

Učitaj još novosti