14. 04. 2019 - 22:34
Hrvatska pobjedila Srbiju i plasirala se na Europsko prvenstvo
907
Shares
Hrvatska pobjedila Srbiju i plasirala se na Europsko prvenstvo

RUKOMET

Hrvatska pobjedila Srbiju i plasirala se na Europsko prvenstvo

Sport.ba
14. 04. 2019 - 22:34
0
Shares

Hrvatska rukometna reprezentacija ostvarila je plasman na Europsko prvenstvo. Osim što je Hrvatska u drugom susretu pobijedila Srbiju, poklopio im se i poraz Belgije u Švicarskoj (36-22), što im je osiguralo prolaz na završno takmičenje.

cervar4

Nakon remija u Srbiji u četvrtak (25-25), izabranici Line Červara odigrali su puno kvalitetniju utakmicu pred domaćom publikom u zadarskoj dvorani Višnjik. Sjajna atmosfera na tribinama, ako zažmirimo na nepotrebno zviždanje srpskoj himni, nosila je Kauboje, iako su Srbi bolje ušli u utakmicu sa dva brza gola.

Međutim, tada se bude Mamić i Manuel Štrlek koji zabija sljedećih pet od sedam golova, a njemu se kasnije priključio i vrlo dobri Domagoj Duvnjak. Hrvatska je gradila prednost golovima s krila od strane Božića Pavletića i Mandića, a pripomogli su i Stepančić te Šipić. Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 17-11.

U nastavku je Srbija ponovno startala s dva gola, a potom Štrlek zabija svoj osmi gol na utakmici, potom su se u strijelce upisivali i Vranković i Karačić, a Filip Ivić je bio odličan na golu s nekoliko vrijednih obrana udaraca s osam metara, kao i sa sedmeraca.

U konačnici je Štrlek bio najbolji strijelac Hrvatske  sa spomenutih 8 golova, Duvnjak je zabio 4, a po 3 su ubilježili Marko Mamić i Josip Božić Pavletić.

U konačnici Hrvatska je slavila rezultatom 27-23.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti