14. 04. 2019 - 21:53
NAKON ALKOHOLIZMA, SEX SKANDALA I ZDRAVSTVENIH PROBLEMA Tiger...
907
Shares
NAKON ALKOHOLIZMA, SEX SKANDALA I ZDRAVSTVENIH PROBLEMA Tiger Woods se vratio na tron

GOLF

NAKON ALKOHOLIZMA, SEX SKANDALA I ZDRAVSTVENIH PROBLEMA Tiger Woods se vratio na tron

Sport.ba
14. 04. 2019 - 21:53
0
Shares

Najpoznatiji  svjetski golfer Tiger Woods osvojio je svoj 15. "major" u karijeri, a prvi nakon 10 godina i 10 mjeseci pobjedom na ovogodišnjem Mastersu u Augusti. Na osvojenom naslovu čestitao mu je čak i predsjednik SAD-a Donald Trump. 

tigerwoods

Woods je u četiri dana igre ostvario rezultat od 13 udaraca ispod standarda, čime je za jedan udarac bio uspješniji od najbližih pratitelja, sunarodnjaka Xandera Schauffelea, Dustina Johnsona i Brooksa Koepke.
Ipak, "tragičar" ovogodišnjeg Mastersa je Talijan Francesco Molinari koji je staloženom igrom sve do posljednjih devet rupa u nedjelju bio u vodstvu, tada je imao dva udarca prednosti u odnosu na drugog Woodsa. No uslijedila su dva velika kiksa, na 12. i 15. rupi njegovi su udarci završavali u vodi, zbog čega je dobio po jedan udarac kazne te je na kraju pao na konačno peto mjesto s dva udarca zaostatka za Woodsom. 

Za 43-godišnjeg Woodsa ovo je peti zeleni sako u karijeri, koji tradicionalno osvaja pobjednik Mastersa. Najbolji u Augusti bio je i 1997., 2001., 2002. i 2005. godine.

Posljednji "major" prije nedjelje Woods je osvojio u maju  2008. godine, kada je treći put bio najbolji na US Openu. U zadnje vrijeme Woods je imao velikih problema sa zdravljem, ali i u privatnom životu. Podvrgnuo se operaciji leđa, morao je na odvikavanje od alkoholizma, a razveo se i od supruge.

Naznake povratka pokazao je prošle sezone kada je do posljednjeg dana takmičenja  bio u konkurenciji za osvajanje British Opena i PGA Championshipa, da bi u augustu osvojio svoj 80. PGA turnir, a bila mu je to prva pobjeda nakon pet godina i tri mjeseca.

Ova godina započela je još bolje za Woodsa koji je osvojio prvi "major" sezone. Ispred Woodsa po broju osvojenih "majora", ali i Mastersa, nalazi se samo Jack Nicklaus koji je tokom karijere osvojio 18 "majora", od čega šest Mastersa.

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti