10. 04. 2019 - 08:40
Legenda objasnila zašto Pique nije uspio na Old Traffordu: Pa,...
907
Shares
Legenda objasnila zašto Pique nije uspio na Old Traffordu: Pa, bio je Vidić tad...

SOLSKJAER SASVIM JASAN

Legenda objasnila zašto Pique nije uspio na Old Traffordu: Pa, bio je Vidić tad...

Sport.ba
10. 04. 2019 - 08:40
0
Shares

Manchester United i Barcelona igraju večeras na "Old Traffordu" prvi meč četvrtfinala Lige šampiona, a jedno od pitanja novinara za Solskjaera odnosilo se na Gerarda Piquea i njegov kratak boravak u klubu. 

pique23

Dugogodišnji stub odbrane Katalonaca bio je član Crvenih đavola od 2004. do 2008., uz sezonu na pozajmici u Real Zaragozi, međutim nije dobio šansu koju je očekivao, a Solskjaer, tada Piqueov saigrač, bio je jasan i zbog čega je to bilo tako.

solskjaer

"Došao je kao mladić ovdje, vjerovali smo mnogo u njega. Možda nije imao sreće, došao je ovdje kada su igrali Vidić i Ferdinand, tako da nije dobio šansu koju je vjerovatno zaslužio. Biće lijepo sresti ga ponovo, nadam se da ćemo ga na terenu naterati da se osjeća staro, a ne mlado", rekao je Norvežanin.

vidic

United s velikim očekivanjima izlazi na megdan Barceloni, nakon senzacionalne eliminacije PSG-a u prethodnoj rundi, uprkos porazu kod kuće od 2:0.

martial-lukaku-united

Pokazali su "Đavoli" da su i najnevjerovatnije stvari u fudbalu moguće, pa se novom čudu nadaju i protiv favorizovanog prvaka Španije.

united4

"Povjerenje među nama je izuzetno veliko. Rezultat i ono što smo uradili, na koji način smo se vratili. Mislim da su igrači sebi i navijačima vratili samopouzdanje. Osjećamo napetost, uzbuđenje. Naučili smo mnogo iz utakmice sa PSG-om. U Evropi moraš biti strpljiviji, neki od ovih igrača imaju trikove u svojim rukavima. U Ligi šampiona ima mnogo čudnih rezultata, ništa neće biti odlučeno dok se ne odigra 90 minuta na 'Nou Campu'. Zato moramo se pobrinuti da pružimo sve od sebe i dođemo do pravog rezultata pred revanš", vjeruje u svoj  tim norveški stručnjak.

solskjaer

Norvežanin ima određenih kadrovskih problema, pod upitnikom su Matić, Herrera i Rashford, koji bi mogli i da propuste prvi duel zbog povreda. Skoro je sasvim izvjesno da neće biti ni bivšeg člana Barce, Alexisa Sancheza.

matic22

herrera

rashford

alexis-sanchez-jose-mourinho

 

Učitaj još novosti