06. 02. 2019 - 16:16
Ovo su skoro pa sigurne postave: Messi nije 100 posto spreman,...
907
Shares
Ovo su skoro pa sigurne postave: Messi nije 100 posto spreman, Vinicus od prve minute

EL CLASICO U KUPU ŠPANIJE

Ovo su skoro pa sigurne postave: Messi nije 100 posto spreman, Vinicus od prve minute

Sport.ba
06. 02. 2019 - 16:16
0
Shares

Večeras se na Camp Nou igra drugi El Clasico sezone i prvi od tri koja će se odigrati u sljedećih mjesec dana. Naime, ždrijeb je Real i Barcu spojio u polufinalu Kupa kralja. Uzvrat se igra 27. februara, a svega tri dana kasnije, 2. marta, Real i Barca ponovno će se susresti na Satntiago Bernabeuu, ali ovaj puta u prvenstvu.

suarez-el-clasico

Leo Messi na prvenstvenoj utakmici protiv Valencije (2:2) zadobio je udarac u nogu te je jučer odradio prvi trening i nije 100 posto spreman. No, iako su se pojavile špekulacije kako Messija neće biti u početnih 11, pa čak i da uopće neće nastupiti, Messi je jučer odradio puni trening te će biti u kadru Ernesta Valverdea.

Messiju će u napadu društvo praviti Luis Suarez i Philippe Coutinho koji se već neko vrijeme muči s formom, a sredinom veznog reda ordinirat će, dakako, Ivan Rakitić.

Santiago Solari pak na raspolaganju ima sve igrače. Gareth Bale se vratio, kao i Marco Asensio, no u napadu će uz Balea i Karima Benzemu, koji se nalazi u odličnoj formi, zaigrati mladi Vinicius Junior koji je od prve minute krenuo u zadnjih devet utakmica, a u prošlom kolu Alavesu je zabio svoj prvijenac u prvenstvu Španije. U vezi će krenuti neizostavna trojka Luka Modrić, Toni Kroos i Casemiro.

vinicius

Barcelona je u ovoj utakmici favorit. Igra na domaćem terenu i u boljoj je formi od Reala. Osim toga, prva utakmica sezone završila je 3:0 pobjedom Blaugrane, a Real na pobjedu nad Barcelom čeka već godinu i pol. Također, u posljednje tri međusobne utakmice palo je ukupno 13 pogodaka, što iznosi više od četiri po utakmici.

barcelona

Barcelona je španski kup osvojila posljednje četiri sezone, a Real na trofej čeka još od 2014.

2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti