09. 07. 2020 - 11:47
Region se trese: Vahid Halilhodžić preuzima jedan od...
907
Shares
Region se trese: Vahid Halilhodžić preuzima jedan od najpoznatijih balkanskih klubova?!

Region se trese: Vahid Halilhodžić preuzima jedan od najpoznatijih balkanskih klubova?!

09. 07. 2020 - 11:47
0
Shares

Ko će biti novi trener Dinama nakon Zorana Mamića? Na to pitanje odgovora još nema. U Maksimiru se kunu da to još nisu odlučili, da će odluka biti donijeta u sljedećih nekoliko dana, možda već krajem ovog ili početkom sljedeće sedmice

Ko će biti novi trener Dinama nakon Zorana Mamića? Na to pitanje odgovora još nema. U Maksimiru se kunu da to još nisu odlučili, da će odluka biti donijeta u sljedećih nekoliko dana, možda već krajem ovog ili početkom sljedeće sedmice. Međutim, znaju kakvog trenera žele. Kad su se Sportske Novosti raspitivale o budućem treneru, dobili su ovakav odgovor:

“Naš sljedeći trener bit će teškaš!”

To znači da bi u Maksimir trebalo stići neko jako, poznato ime, s velikim iskustvom. Dakle, nakon neuspjele epizode s Igorom Jovićevićem, u plavim dvorima se okreću iskusnim trenerima. Pričali su u Maksimiru kako su najveće rezultate postizali s već etabliranim trenerima, spominjali su Branka Ivankovića u prvom mandatu, Vahida Halilhodžića, Nenada Bjelicu…

– Kad god je na klupi sjedio neko s jakim pedigreom, onda je Dinamo imao prave rezultate. Kad smo god izabrali neko ime koje nije imalo pravi ‘background’, onda nije bilo dobro. To si više nećemo dopustiti, nema više eksperimentiranja, nećemo više posezati za trenerima koji bi se trebali razvijati u Dinamu, koji bi se u našem klubu trebali etablirati. Želimo dovesti nekog etabliranog s jasnim rezultatima iz sebe. Dinamo ima jasnu filozofiju, ona glasi – rezultat je majka svega!

U toj priči je, naravno, i Zoran Mamić, ali njega ne vide kao budućeg trenera, osim ako se nešto nepredviđeno ne dogodi. A to ‘nepredviđeno’ bi moglo biti se ne nađe trener koji se traži i koji je klupska želja. Naravno da želje postoje, ali ih u klubu ne žele javno obznaniti.

– Ne želimo nikome raditi reklamu, ali isto tako objavljivanjem naših želja staviti se u podređeni položaj kod pregovora.

To su ekipi SN-a također kazali u Maksimirskoj 128. Uglavnom, lako je zaključiti da se ovoga puta neće posezati za trenerom iz pogona, iz unutarnjih trenerskih struktura kakav je bio Jovićević. Znači otpadaju Kopić, Sedloski, neće tu biti mjesta niti za Romea Jozaka koji nije u klupskom pogonu, ali se spominjao u nekim kombinacijama. Ipak nije ‘teškaš’…

Iz izvora bliskih klubu SN saznaje da je jedna od želja Robert Prosinečki, ali da su u klubu svjesni da on to vjerojatno ne bi želio prihvatiti isto kao i Niko Kovač, koji je nakon što je otišao iz Bayerna odbijao izdašne ponude s raznih strana. Htjeli bi u Maksimiru, po izvorima SN-a, vidjeti i Slavena Bilića. Zdravko Mamić ga je već želio dovesti, ali i to je naizgled nemoguća misija, Slaven vodi WBA prema Premiershipu. Ne bi imali ništa protiv povratka Vahida Halilhodžića, ali on je zauzet kao izbornik Maroka. Neki špekuliraju s imenom Matjaža Keka, izbornika Slovenije… Ima i priča o želji za dovođenjem Igora Bišćana, izbornika mlade selekcije, za kojeg se drži da je jako dobar trener, ali su i tu svjesni da postoji mogućnost da im se Bišćan zahvali na pozivu.

Postoje i špekulacije o dva trenera splitskog ‘đira’. Ivanu Juriću istječe ugovor s Hellas Veronom, tu je i Ivan Leko. Svašta se priča u trenucima kad Dinamo bira trenera.

Nekako se čini da su tu iscrpljeni ‘teškaši’ s našeg govornog područja. Stranac? Niko nije rekao da je nemoguće. Baš će biti zanimljivo ovih dana…

 

Učitaj još novosti