18. 04. 2024 - 09:37
Ni navijači Arsenala nisu vjerovali šta radi Neuer u zadnjim...
907
Shares
Ni navijači Arsenala nisu vjerovali šta radi Neuer u zadnjim minutama: Kamera snimila potez koji je mnoge nasmijao   (VIDEO)

Ni navijači Arsenala nisu vjerovali šta radi Neuer u zadnjim minutama: Kamera snimila potez koji je mnoge nasmijao (VIDEO)

18. 04. 2024 - 09:37
0
Shares

Bayern je sinoć na Allianz Areni sa 1:0 pobijedio Arsenal i plasirao se u polufinale Lige prvaka. Manuel Neuer ponovo je postao glavna tema na društvenim mrežama nakon što je kamera snimila šta njemački golman radi u posljednjim minutama utakmice.

I pored jedne od najlošijih sezona u posljednjih 15-tak godina ekipa Bayerna je pokazala da ih nikad ne smiju otpisati jer je uspjela da se plasira u polufinale Lige prvaka.

Bavarci su sinoć pred svojim navijačima s minimalnih 1:0 uspjeli da pobijede Arsenal, a junak je bio Joshua Kimmich koji je sredinom drugog poluvremena postigao jedini pogodak na ovoj utakmici.

U prvom susretu na Emiratesu bilo je 2:2 i Arsenal je pokušao da u Minhenu dođe do plasmana u polufinale, no protiv tako iskusne ekipe izabranici Mikela Artete na kraju nisu imali rješenje.Arsenal je imao nekoliko dobrih prilika u sinoćnjem meču, ali je iskusni Manuel Neuer pokazao zbog čega je i dalje jedan od najboljih golmana na svijetu.

Iako je prošlog mjeseca proslavio svoj 38. rođendan njemački golman i dalje je na vrhunskom nivou, a to je dokazao i u dvomeču protiv Arsenala.Neuer se našao u centru pažnje javnosti nakon utakmice jer je kamera snimila šta je golman Bayerna radio u posljednjim minutama utakmice, te koliko je bio hladnokrvan iako je Arsenal svim silama krenuo naprijed.

Kod jednog prekida Neuer je trebao da izvede gol-aut, te dok je čekao znak sudije hladnokrvno je legao na teren i počeo da radi vježbe kako bi ostao zagrijan pred posljednje napade Arsenala na utakmici. Šta je Neuer radio tokom prekida u posljednjim minutama utakmice možete POGLEDATI OVDJE.

To je pokazalo kakvu hladnokrvnost ima jedan od najboljih golmana na svijetu i u najbitnijim trenucima utakmice.

Režiser prenosa je u pravom trenutku počao da koristi "pauk kameru" koja je snimila kako se Neuer "isteže" što je mnoge nasmijalo jer se u tim momentima lomila utakmica, te je Arsenal bio itekako ofanzivan.Na kraju Arsenal nije uspio da zatrese mrežu Bayerna i izbori produžetke, te je minhenski klub mogao da proslavi plasman u polufinale koji je svjetlo u tami loše sezone kluba s Allianz Arene.

I u polufinalu nas očekuje novi spektakl jer će Bayern igrati dvomeč protiv Real Madrida koji je sinoć nakon penala uspio da izbaci aktuelnog evropskog prvaka Manchester City.

U drugom polufinalu će igrati PSG i Borussia Dortmund. I pored toga što mnogi smatraju da je Bundesliga među najlošiji u ligama petice plasmanima u polufinale Lige prvaka Bayern i Dortmund su pokazali da to i nije baš tako.

Učitaj još novosti