19. 06. 2020 - 13:38
HRVATI NAM OTIMAJU NAJVEĆEG TALENTA: Sin bivšeg...
907
Shares
HRVATI NAM OTIMAJU NAJVEĆEG TALENTA: Sin bivšeg reprezentativca BiH će igrati za Hrvatsku

HRVATI NAM OTIMAJU NAJVEĆEG TALENTA: Sin bivšeg reprezentativca BiH će igrati za Hrvatsku

19. 06. 2020 - 13:38
0
Shares

Jedan od najtalentiranijih mladih švedskih igrača teoretski još može zaigrati za BiH, ali i Hrvatsku

Antonio Kujundžić (14) je klinac je o kojem će se sljedećih nekoliko godina u tri nogometna saveza sigurno lomiti koplja. Jedan od najtalentiranijih mladih švedskih igrača, teoretski još može zaigrati za BiH, ali i Hrvatsku, piše Večernji list.

Mladi Kujundžić zadnjih je godina zaludio švedsku nogometnu struku koja u njemu vidi izniman potencijal.

Proglašen je najboljim u konkurenciji igrača rođenih 2006. godine, a igra prvu švedsku U-17 ligu. Dakle, u konkurenciji tri godine starijih igrača, što je golema razlika. Također, Antonio bi sljedeće godine trebao biti priključen prvom timu Kalmara, što znači da bi uskoro mogao postati najmlađi švedski igrač koji je zaigrao u seniorskom nogometu.

Vjerovatno jedan od najmlađih uopće u svijetu.

Zna cijeli sastav vatrenih

Spomenute reference bez sumnje zvuče sjajno, a tragom te informacije novinari Večernjeg potražili su Antonija. Stupili su u kontakt s njegovim ocem Arminom.

“Antonio je u školi, ali tu sam za sve što vas zanima – javio se srdačno Armin.

Antonio je gen naslijedio od oca koji je svojedobno kao igrač prošao sve omladinske selekcije nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a također je igrao i u Šibeniku, a u Švedsku je također otišao zovom nogometne karijere.

“Ja sam rođen u Brezi, mjestu 21 kilometar udaljenom od Sarajeva prema Zenici. Moja supruga Arianna također je porijeklom iz Breze, no rođena je u Švedskoj. I od nje je Antonio također naslijedio sportski gen jer je svojedobno bila juniorska teniska prvakinja Švedske – ističe Armin Kujundžić.
 
Također, Kujundžićevi imaju i hrvatski pasoš.

“On obožava Luku Modrića. Čak sam jednom, preko nekih svojih prijatelja, uspio dogovoriti da Luka malo s njim porazgovara preko telefona. Pitao ga je koju poziciju igra, koji su mu najbolji igrači… Možda ga i odvedem do Luke ako uspijem dogovoriti u budućnosti. Vjerujte mi da će o svemu odlučiti Antonio, kada govorimo o izboru reprezentacije za koju će igrati. Logično je da mu je Švedska najbliža jer je tu rođen i odrastao. Tu je sve njegovo. A i švedski savez se vrhunski odnosi prema njemu. No, ima još vremena, posebno što nas ni hrvatski, ni BiH savez još nisu kontaktirali”, dodaje on.

U kući Kujundžićevih govori se “srpsko-hrvatski”, kako će to Armin kazati. No, mladi Antonio, osim švedskog, također još govori engleski i španski, a u školi uči i francuski.

– Antonio zna cijeli sastav hrvatske reprezentacije, pratimo čak i hrvatsku ligu. Morate me razumjeti, ne bih ja sada htio bacati kamenje ni na nogometni savez BiH ni na HNS. Posebice u Hrvatskoj u njegovu uzrastu ima jako mnogo talentiranih igrača.

Armin ne spada u kategoriju roditelja kojima odmah u glasu možete osjetiti kako im je primarno da njihov sin u budućnosti zaradi gomilu novca. Naprotiv.

– Nikada takvu vrstu pritiska ne bih stavio na njegova leđa. To su gluposti. Važno mi je da ima normalan emocionalni razvoj. Važno je da se razvije u zdravu i normalnu osobu. Pa nikad ne znate u kojem će smjeru čovjek otići.

Učitaj još novosti