17. 12. 2018 - 19:18
NEKI NOVI TOPNICI - ČELNICI ODRIJEŠILI KESU: Stižu najbolji...
907
Shares
NEKI NOVI TOPNICI - ČELNICI ODRIJEŠILI KESU: Stižu najbolji strijelac Ligue 1, veznjak Barce i južnoamerički dragulj (GRAFIKA)

ARSENAL KREĆE PO POJAČANJA

NEKI NOVI TOPNICI - ČELNICI ODRIJEŠILI KESU: Stižu najbolji strijelac Ligue 1, veznjak Barce i južnoamerički dragulj (GRAFIKA)

Sport.ba
17. 12. 2018 - 19:18
0
Shares

Nakon 22 utakmice bez poraza, nogometaši Arsenali prekinuli su izrazito pozitivan niz nedjeljnim porazom od Southamptona (3-2) u 17. kolu Premiershipa. 'Topnici' su u dva navrata dolazili do izjednačenja nakon što se igrač 'Svetaca' Danny Ings dva put upisivao u listu strijelaca, ali ni dva pogotka Henrikha Mkhitaryana nisu pomogla londonskom klubu da izvuku barem bod. Charlie Austin zabio je za pobjedu domaćih i podsjetio trenera Unaija Emerya da mu borba za vrh prvenstvene tabele neće biti nimalo laka.

unai-emery-arsenal

'Gunnersi' se nalaze na petom mjestu ljestvice s tri boda zaostatka za gradskim rivalom Chelseajem, dok za vodećim Liverpoolom zaostaju velikih 11 bodova. Iz tog razloga, i upravi i struci kluba jasno je da će morati osnažiti kadar kako bi ušli u ravnopravnu borbu za vrh tablice i potencijalni naslov prvaka.

fabinho-challenges-granit-xhaka-for-the-ball-during-arsenal-v-liverpool-960x450

Španskom treneru na klupi londonskog kluba, koji je stigao ovog ljeta nakon više od dva desetljeća 'stolovanja' Arsenea Wengera, jasno je da neće lako doći do novca za tri pojačanja koja je naumio dovesti već ovog zimskog prijelaznog roka.

emerymurinjo

„Trenutno nije dobra situacija za transfere u januaru, ali mi ćemo nastaviti tražiti načine za dovesti pojačanja i klub radi na tome“, kratko je izjavio za engleske medije 47-godišnji trener.

arsenal2

Izgledno je da bi se uprava mogla odlučiti na prodaju nekoliko starijih igrača, kako bi oslobodila prostor za tri velike želje, koje bi uvelike osnažile kadar Arsenala.

pepe5

Prvi na listi je, trenutno, najbolji strijelac francuskog prvenstva Nicolas Pepe. Krilni igrač Lillea do sada je skupio 12 prvenstvenih pogodaka – koliko imaju i Kylian Mbappe i Emiliano Sala – ali 23-godišnji ofanzivac uz to ima i 5 asistencija, što ga stavlja na vrh ljestvice strijelaca.

pepe3

Iako krilo, mladić se odlično snalazi i u ulozi centralnog napadača, a trenutno drugoplasirana momčad francuskog prvenstva procijenila je njegovu vrijednost na 50 miliona eura. Ugledni L'Eqiupe objavio je da 'Topnici' vode u utrci za njegovim potpisom, a vrlo lako bi moglo doći do njegovog preseljenja u London ovog januara, iako je uprava kluba ranijih mjeseci izjavljivala kako ne želi prodavati svoje igrače tijekom aktualne sezone.

pepe2

Osim reprezentativca Obale Slonovače, Arsenal vrlo ozbiljno radi na dovođenju novog argentinskog dragulja u nastanku. Dok bi Pepe ordinirao desnim krilom, na lijevom bi mjesto zauzeo godinu dana mlađi Cristian Pavon, koji je ovog ljeta nastupao za 'Gaučose' na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

pavon2

U tmurnoj atmosferi izrazito sterilne Argentine pod vodstvom Jorgea Sampaolija, nogometaš Boca Juniorsa bio je jedna od rijetkih svijetlih tačaka na Mundijalu. To mu je donijelo brojne interesente za njegove usluge, ali tada je odlučio na ostanak u domovini.

cristian-pavon-boca-juniors

To bi se uskoro trebalo promijeniti, prenose argentinski mediji, koji tvrde da je Arsenal vrlo ozbiljan kada je Pavon u pitanju te su spremili ponudu od 40 miliona eura za njega.

pavon1

Igrač koji bi trebao kompletirati tercet pojačanja ove zime, stiže iz Barcelone. Veznjak Denis Suarez ove sezone se nije naigrao pod skutima trenera Ernestea Valverdea – u cijelom prvenstvu upisao je samo 17 minuta igre, što je premalo za 24-godišnjaka koji želi dobiti ozbiljniju rolu.

denis-suarez-barcelona-real-sociedad-copa-del-rey-26012017-13cd1ubixdted1egn5zlu0j80s

„Radim marljivo da bih igrao, a ne dobivam dovoljnu minutažu. Ako ne budem igrao… ne znam, vidjet ćemo“, izjavio je ranije ove sezone nogometaš koji je u ljeto 2016. stigao na Camp Nou.

denis-suarez-luis-suarez-barcelona-real-sociedad-copa-del-rey-26012017-11lhww0x67kqh19dlrwynyosuh

Britanski Express prenosi da ga Topnici žele dovesti u svoje redove, ali će to uvelike ovisiti o tome koliko će novca uspjeti skupiti (i uštedjeti) za dovođenje prethodno dva spomenuta pojačanja, koja su ipak prioritet pred Suarezom. Nadalje, otočki mediji prenose da ovaj transfer više forsira igračev agent nego londonski klub, a ukoliko bi uspjeli sniziti cijenu na 15 miliona eura – koliko vrijedi prema Transfermarktu – taj transfer se ne čini toliko nedostižan.

2

Ovo bi podrazumijevalo i otpuštanje nekih igrača koji su trenutno u klubu, a najizgledniji za odlazak čini se Mesut Ozil koji nema rezervirano mjesto u početnoj postavi, a ima uvjerljivo 'najdeblji' ugovor u Arsenalu. Navodno ga želi dovesti milanski Inter, ali su problem ogromna primanja bivšeg reprezentativca Njemačke, odnosno treća plata na Otoku po visini...

ozilbellerin

pepe1

cristian-pavon3

denis-suarez

ozil2

pepe

cristian-pavon-1

denis-suarez

arsenal

(Sport.ba)

Učitaj još novosti