17. 12. 2018 - 19:01
PONUDA KOJA SE NE ODBIJA: Stigao je u Barcu kao dragulj...
907
Shares
PONUDA KOJA SE NE ODBIJA: Stigao je u Barcu kao dragulj evropskog fudbala, a sad odlazi za pravo bogatstvo

MALCOM NA METI KINEZA

PONUDA KOJA SE NE ODBIJA: Stigao je u Barcu kao dragulj evropskog fudbala, a sad odlazi za pravo bogatstvo

Sport.ba
17. 12. 2018 - 19:01
0
Shares

Iako se u posljednje vrijeme ponajviše priča o Ousmaneu Dembeleu i njegovom nestašnom ponašanju, čini se kako će fokus ove zime biti na jednom drugom igraču Barcelone.

Uprava Blaugrane nije štedjela ovoga ljeta. U Kataloniju su došli stoper Seville, Clement Lenglet, uz redova njemačkog prvaka Bayerna stigao je Arturo Vidal, a iz Intera je s posudbe vraćen Rafinha. Ipak, najviše bure izazvao je i najskuplji transfer Barce uoči ove sezone. Španski prvak potrošio je čak 41 milion eura za Malcoma koji je bio na pragu potpisa ugovora s Romom, ali Bordeaux je naprasno prekinuo pregovore i odlučio poslati igrača u drugom smjeru.

malcom

Od tada, 21-godišnji Brazilac se nije pretjerano naigrao u Barceloni – sveukupno je skupio 296 minuta u svim takmičenjima te je nekoliko puta u javnost izlazilo njegovo nezadovoljstvo i loša adaptacija na novu sredinu.

malcom

Upravo zbog toga Barcelona bi se već ove zime mogla riješiti usluga Malcoma, a kako prenosi španski list As, na stolu imaju ponudu od 65 miliona eura za njegove usluge. U igri je nekoliko klubova, a ponuda je navodno pristigla iz Kine.

malcom

Sam igrač i njegovi zastupnici nisu komentarisali navedene napise i prebacuju lopticu na upravu kluba koja još razmatra ovu opciju. Trener Ernesto Valverde ga želi zadržati u svojim redovima i s vremenom mu davati više prilika, a čini se kako i je i sam igrač u puno boljem stanju trenutno. Ipak, klub je svjestan da bi mogao vrlo jednastvno zaraditi gotovo 25 miliona eura za igrača koji trenutno ne pokazuje ono što bi trebao i što se zapravo očekivalo.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti