18. 12. 2018 - 08:30
NOVOGODIŠNJE ŽELJE: Najbolji igrač planete saopštio da baš...
907
Shares
NOVOGODIŠNJE ŽELJE: Najbolji igrač planete saopštio da baš njih želi u Barci - čelnici ODMAH krenuli u akciju

DON BALON

NOVOGODIŠNJE ŽELJE: Najbolji igrač planete saopštio da baš njih želi u Barci - čelnici ODMAH krenuli u akciju

Sport.ba
18. 12. 2018 - 08:30
0
Shares

Barcelona je vodeća u Primeri, ali Katalonci ne igraju baš kao prema očekivanjima. Trenutno su na plus tri u odnosu na prve pratioce Sevillu i Atletico, te pet više ispred Reala. Mnogi smatraju da su prvacima prijeko potrebna pojačanja.

barcelona

Sve na Pirinejima zanima koga će dovesti Barcelona u zimskom prijelaznom roku? Poput Reala, i katalonski klub se želi pojačati za nastavak sezone, a oko "Camp Noua" se proteklih sedmica spominje puno raznih imena. Nova donosi španski nogometni tabloid Don Balon.

Pomenuti list tvrdi kako je Lionel Messi podvukao tri imena koja bi želio vidjeti u Barceloni. To su Mohamed Salah, Christian Eriksen i Paul Pogba. Naravno da je teško za očekivati da će sva trojica ove zime, ako će i ikada, doći u Barcelonu, a katalonski klub bi u teoriji za svu trojicu morao izdvojiti najmanje 400 miliona eura.

salah-1

Transfermarkt Salaha procjenjuje na 150 miliona, Pogbu na 90, a Eriksen na 80. Ukupno je to 320 miliona, ali ne vjerujemo da bi Liverpool, Manchester United i Tottenham svoje zvijezde prodali bez cjenjkanja.

Da bi neko i došao, morat će se prodavati određeni igrači. Kineski Guangzhou zaista želi Malcoma i za njega su spremni izdvojiti ogromnu svotu, piše RAC1. Navodno je riječ o čak 65 miliona eura, što u Kataloniji sigurno ne mogu odbiti. 

malcom

Također, sve češće se spominje i odlazak Denisa Suareza, za kojeg je najviše zapeo Arsenal. Navodno je Barca spremna pustiti veznjaka za 14 miliona eura. 

denis-suarez-luis-suarez-barcelona-real-sociedad-copa-del-rey-26012017-11lhww0x67kqh19dlrwynyosuh

salah-neymar

paul-pogba1

christian-eriksen

(Sport.ba)

Učitaj još novosti