14. 12. 2018 - 08:25
OVO SU NAJBOLJE GRAĐENI FUDBALERI DANAŠNJICE: Impresivna lista...
907
Shares
OVO SU NAJBOLJE GRAĐENI FUDBALERI DANAŠNJICE: Impresivna lista isklesanih majstora sa zelenih travnjaka

ODLIČNE ATLETE

OVO SU NAJBOLJE GRAĐENI FUDBALERI DANAŠNJICE: Impresivna lista isklesanih majstora sa zelenih travnjaka

Sport.ba
14. 12. 2018 - 08:25
0
Shares

Za fudbal su najvažniji brzina, okretnost i dobra tehnika, pa ne treba ni čuditi što jedan Lionel Messi već godinama vlada svijetom najvažnije sporedne stvari, a da pritom kada skine majicu, možda čak i ne djeluje kao profesionalni sportista najviše klase. Ipak, postoje i potpuno suprotni primjeri igrača koji osim strašno razvijenih nogu koje općenito odlikuju ove sportiste, kompletnom figurom daju dojam fantastičnih atleta.

cristiano-ronaldo

Ovih deset fudbalera se posebno ističe po svojoj fizičkoj konstituciji, i ne samo da im nije problem skinuti dres i pokazati svoja isklesana tijela, već bi mogli biti i dosta uspješni fitness modeli i takmičari.

10. Antonio Valencia
Brzonogi krilni igrač Manchester Uniteda, jedan je od onih čija snaga nikada nije dolazila u pitanje i na koju se njegovi saigrači uvijek mogu osloniti. Bilo da se radi o najčešćim ofanzivnim zadacima ili da radi u defanzivi neutrališući protivničke prodore, igrač je koji ima sve atribute koje treba posjedovati i dobar krilni, ali i dobar bek igrač. U nekoliko navrata kada je skinuo dres, i samim protivnicima je bilo jasno otkud takva žilavost i snaga u duelima.

antoniovalencia

9. Andy Carroll
Andy Carroll je nesuđena velika zvijezda engleskog fudbala, kojoj su upravo zbog svih fizičkih predispozicija i najbolji stručnjaci predviđali karijeru jednog od najvećih napadača. Zbog toga je i samo čelništvo Liverpoola svojevremeno izdvojilo ogromne novce da ga dovede. Iako on zbog povreda i niza drugih okolnosti nikada nije postao upravo to što se očekivalo, pored visine, njegova snaga je zadivljujuća, što dobro znaju stoperi Premier lige. 

carroll

8. Aymen Abdennour
Tunižanski robusni stoper u dresu Valencije, jedan je od rijetkih igrača koji su okončali lošu sezonu Šišmiša, a da mu se nije moglo puno toga prigovoriti. Jednostavno, on je igrač koji uživa u duelima, dobar je i zraku, gdje se također služi svojom snažnom tjelesnom konstitucijom. Tako dobra tjelesna građa sa nešto manje od 190 cm visine, zaslužuje mnogo protivničkog respekta.

abdennour

7. Zlatan Ibrahimović

Svima dobro poznato snažno tijelo Zlatana Ibrahimovića, rezultat je ne samo fudbalskih treninga, već i dugog niza godina treniranja taekwondoa u kom ima crni pojas. Švedski gorostas je već radio mnogo medijskih kampanja s akcentom na svoje mišićavo tijelo.

zlatan

6. Mamadou Sakho
Mamadou Sakho je igrač koji polako ali sigurno postaje miljenik Anfielda, i to ne zbog samog svog fudbalskog umijeća, već zbog strasti za igrom koju pokazuje na terenu. Francuski reprezentativac je prava neukroćena zvijer koja puca od snage, a koju treneri samo trebaju usmjeriti na pravi način. Interesantna je priča saigrača da je ovaj momak, koji jako rijetko skida majicu pred javnosti, na nedavnom testu snage uništio samu spravu u teretani.

sakho

5. Yaya Toure
Potpuno su impresivne atletske sposobnosti bjelokošćanskog veterana Yaye Tourea, igrača koji je činio okosnicu blistavog proboja Manchester Cityja na tron, ali i ranije člana vjerovatno najbolje Barcelonine ekipe svih vremena. Ovaj defanzivni veznjak, također jedan od onih koje skoro pa nije moguće vidjeti bez majice, u duelima naprosto odnosi protivnike koji su nekada i po desetak kilograma teži od njega.

toure

4. Christian Benteke
Belgijski internacionalac za kog su se prošle sezone otimali premierligaši ko će ga dovesti u svoje redove, a koji uprkos svoje visine od 190 cm i ogromne snage nije uspio ostati u Liverpoolu duže od jedne sezone, kao igrač Crystal Palacea nastavio je u duelima mučiti protivničke igrače. Prosto ga je nemoguće čuvati, pa jedino što ga može sputati je njegova lična loša forma.

benteke

3. Cristiano Ronaldo

Zasigurno igrač čije ime se uvijek čeka na ovakvim listama i iza kojeg stoji samo znak pitanja da li je na prvom mjestu, i ako nije, ko je taj ko je razvijeniji od njega. Čuveni CR7 ogroman dio vremena i energije ulaže u svoj besprijekorni izgled sa niskim indeksom tjelesne masti, a kako važi za najpopularnijeg fudbalera koji istovremeno milione zarađuje i kao model, veoma su česte situacije u kojima se trudi pokazati javnosti svoje isklesano tijelo.

ronaldo

2. Romelu Lukaku

Još sa 17 godina u redovima Anderlechta Romelu Lukaku je izgledao zastrašujuće. Visok 190 i nabijen mišićima, te pritom obdaren talentom za postizanje golova, Belgijanac je bio igrač kog su svi prepoznali kao nasljednika slavnog Didiera Drogbe. Iako ga u početku nije najbolje išlo u ovoj, jednoj od fizički najtežih liga, konačno se počeo dobro snalaziti, gdje sa svoje 23 godine već važi za jednog od par fizički najjačih igrača lige.

lukaku

1. Adebayo Akinfenwa
Čovjek bez konkurencije kada je riječ o fizički nadmoćnim fudbalerima. Pomalo nevjerovatno zvuči činjenica da je stekao kultni fudbalski status, a da nikada nije bio neki vrhunski igrač, te da je većinu karijere proveo nastupajući za niželigaše. Upravo su njegova fizička građa i ogromni mišići razlog za to, jer teško da mu se ijedan fudbaler na svijetu može suprotstaviti u fizičkom duelu.

akinfenwa-strongest-football-player-in-the-world-previeworg(Sport.ba)

Učitaj još novosti