26. 11. 2018 - 16:31
ISPOVIJEST JEDNOG OD NAJBOLJIH VEZNJAKA IKADA: "Sve je počelo...
907
Shares
ISPOVIJEST JEDNOG OD NAJBOLJIH VEZNJAKA IKADA:

ANDRES INIESTA

ISPOVIJEST JEDNOG OD NAJBOLJIH VEZNJAKA IKADA: "Sve je počelo 2009. godine, osjećao sam se loše i samo što sam htio to je pilula"

Sport.ba
26. 11. 2018 - 16:31
0
Shares

"Sve je počelo 2009, poslije osvajanja triplete sa Barselonom. Postigao sam onaj gol Čelsiju u polufinalu Lige šampiona, osvojili smo tri titule te godine. Bilo je nevjerovatno. Ali, tokom leta sam počeo da se osjećam loše. Krenuo sam da razmišljam o svemu, a nisam znao zašto. Bio sam u začaranom krugu. Mislim da je i smrt Danija Žarkea (igrač Espanjola, aut.prim) uticala. Pozvao sam doktora i rekao mi je da mi treba pomoć", priznao je Inijesta u emisiji Salvados na televiziji La Seksta.

iniesta

Stanje se nije pobošljavalo tako brzo. Uslijedili su teški dani...

"Kad si u depresiji, nemaš ništa, ne osećaš ništa, prelaziš u svet iluzije. U depresiji ti nisi ti. Postaješ ranjiv i teško ti je da kontrolišeš život. Osvajao sam trofeje sa Barselonom, a samo sam čekao da padne noć kako bih popio pilulu i odmorio se".

Sjajni vezista je u toj emisiji govorio i rivalstvu sa madridskim Realom.

"Kad je Murinjo vodio Real, rivalstvo je bilo na vrhuncu. Zapravo, to više nije bilo rivalstvo koje je postojalo prije. To je bila mržnja. Murinjo je pogoršao odnose među igračima dva tima i to je štetilo i reprezentaciji Španije. Bilo je nepodnošljivo", zaključio je 34-godišnji fudbaler.

Španac je prošlog ljeta napustio Barselonu prvi put u karijeri i preselio se u japanski Visel Kobe za koji je u međuvremenu odigrao 14 utakmica.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti