22. 11. 2018 - 08:28
I NAJTVRĐA SRCA BI SE SMEKŠALA: Omiljeni napadač se sjajnim i...
907
Shares
I NAJTVRĐA SRCA BI SE SMEKŠALA: Omiljeni napadač se sjajnim i izuzetno emotivnim pismom oprostio od nogometa

ODLAZI VELIKI DIDIER DROGBA

I NAJTVRĐA SRCA BI SE SMEKŠALA: Omiljeni napadač se sjajnim i izuzetno emotivnim pismom oprostio od nogometa

Sport.ba
22. 11. 2018 - 08:28
0
Shares

Iako je penzionisanje sastavni dio karijere svakog sportaša, uvijek je posebno teško gledati kada velike zvijezde 'objese kopačke o klin'. Premda je odolijevao sve do 40. godine života, od aktivnog igranja nogometa osmog novembra ove godine se oprostio legendarni Didier Drogba.

Proslavljeni napadač svoju je zadnju utakmicu odigrao u dresu američkog drugoligaša Phoenix Risinga. Radilo se o finalu USL kupa, a momčad stasitog napadača poražena je s minimalnih 1:0 od ekipe Louisville Cityja.

didier-drogbaPošto je bivši napadač Chelseaja još u trećem mjesecu najavio kako mu je ova sezona zadnja u karijeri, poraz u finalu značio je i prekid njegovog nogometnog puta na kojem je branio boje Le Mansa, Guingampa, Marseillea, Chelseaja, Shangaija, Galatasaraya, Montreala i Phoenixa.

drogba3

On je sada na Twitteru odlučio napisati oproštajno pismo, pošto su neki mediji spominjali da se ipak vratio najvažnijoj stvari na svijetu. 

drogba5

"Godine 1989., kada ili gdje je ovo sve počelo. Kada razmišljam o posljednjih 20 godina moje karijere, gledajući u ovu sliku, ne mogu biti više ponosan na ono što sam ostvario i kao igrač, ali i najvažnije kako me ovo putovanje učinilo čovjekom. Ako vam iko ikada kaže da su vaši snovi preveliki, samo mu zahvalite i radite još jače i pametnije da ih pretvorite u javu. Želim zahvaliti svim mojim saigračima, trenerima, ekipama i navijačima, koje sam upoznao i koji su učinili da ovo putovanje bude jedno od najljepših. Veliko hvala mojoj porodici, mom ličnom timu koji me pratio kroz cijelu karijeru, uspone i padove. Idem dalje u naredno poglavlje i nadam se da će me Bog blagosloviti, kao što je to činio dok sam igrao fudbal. DD11", napisao je legendarni napadač.

Najdublji trag popularni Tito ostavio je u Londonu gdje je u dvije epizode sakupio 254 nastupa, postigao ukupno 104 gola te postigao svoj najveći uspjeh - osvajanje Lige prvaka 2012. godine.

didier-drogba-celebrates-3221542Osim na klupskom planu, Drogba je bio nezamiljeniv kotačić respektabilne generacije Obale Slovanče za koju je zabio čak 65 pogodaka u 104 nastupa.

drogba6

Njegovu požrtvovnpost, snagu i borbenost zapamtio je svatko ko ga je gledao barem jednom u životu. Uživaj u penziji Didier!

drogba

drogba

drogba

Drogba-620

Drogba-Mourinho

drogba_terry-afp12

934281225-drog-Schalke-to-appeal-Galatasaray-result-over-Drogba-N3G

Didier-Drogba

dider-drogba

chelsea-fan-invades-galatasaray-shrewsbury-friendly-hugs-didier-drogba-wont-let-go

drogba_mandela_05122013

drogba

(Sport.ba)

Učitaj još novosti