21. 11. 2018 - 16:55
OD SVJETSKOG PRVAKA DO ZATVORA: Nevjerovatna priča jednog od...
907
Shares
OD SVJETSKOG PRVAKA DO ZATVORA: Nevjerovatna priča jednog od najtalentovanijih TALIJANSKIH fudbalera

VINCENZO IAQUINTA

OD SVJETSKOG PRVAKA DO ZATVORA: Nevjerovatna priča jednog od najtalentovanijih TALIJANSKIH fudbalera

Sport.ba
21. 11. 2018 - 16:55
0
Shares

Vincenuo Iaquinta bio je i legenda Udinesea, za koji je igrao od 2000. do 2007. godine. Zatim je potpisao za Juventus, s kojim je bio šampion Italije 2013., dok je s Italijom 2006. osvojio titulu svjetskog prvaka u Njemačkoj.

Taj isti Vincenzo Iaquinta je osuđen na dvije godine zatvora zbog saradnje sa Ndragetom. U njegovoj kući su u decembru 2015. godine pronašli oružje i optužili ga da je imao namjeru da ga proda “Ndrageti, Kalabrijskoj mafiji”.

Više od 140 ljudi je bilo dio suđenja na sejveru Italije, a prema presudi Vincenzov otac Giuseppe je osuđen na 19 godina, dok je Vincenzo dobio blažu kaznu jer nije bilo dokaza o nameri da im pomogne.

"Ja sam javna ličnost. To sam donio u kuću zbog budućnosti, kako bih mogao da se zaštitim po završetku karijere. Volim u slobodno vreme da idem u streljanu", rekao je Jakvinta na sudu.

Iaquiinta je proglašen krivim zbog navodnog davanja vatrenog oružja svom ocu, koji je već bio pod prismotrom suda i nije smeo da dolazi ni u kakav kontakt sa oružjem.Kada je izrečena presuda, Iaquinta je u sudnici počeo da viče kako je nevin i da je osuđen samo zato što je iz Kalabrije, dijela Italije u kojem Ndrangeta ima najjači uticaj.

"Uništili su mi život ni zbog čega, samo jer dolazim iz Kalabrije. Ništa nismo uradili i nemamo ništa sa Ndrangetom! Patim kao pas ni zbog čega", drao se nekadašnji golgeter.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti