19. 11. 2018 - 11:30
PRIČA KAO IZ NAJLJEPŠE BAJKE Donedavno živio u faveli i sanjao...
907
Shares
PRIČA KAO IZ NAJLJEPŠE BAJKE Donedavno živio u faveli i sanjao kopačke, a danas je VELIKA ZVIJEZDA

RICHARLISON

PRIČA KAO IZ NAJLJEPŠE BAJKE Donedavno živio u faveli i sanjao kopačke, a danas je VELIKA ZVIJEZDA

Sport.ba
19. 11. 2018 - 11:30
0
Shares

Richarlisonu nije dugo trebalo da postane jedno od iznenađenja Premier lige jer u dresu Watforda je sa svega 20 godina u prvih sedam utakmica zabio tri gola. Trenutno nosi dres Evertona, a i reprezenztivac je Brazila. 

Ipak, ovaj Brazilac ima i zanimljivu priču van terena jer, kako je ispričao "The Sunu", do prije četiri godine nije imao niti za kopačke!

richarlison-watford-09232017-hcypvigxt9dh1iiunpfu54apo

"Odrastao sam u faveli gdje smo svi bili siromašni i nogomet igrali u starim sandalama, a o kopačkama smo mogli samo sanjati!", rekao je Richarlison te nadodao kako je svima najveća želja bila zaigrati u Premier ligi, koja se pobožno pratila na malim ekranima svakog vikenda.

skysports-premier-league-watford-richarlison-de-andrade-nathaniel-chalobah-football-4077756

"Zaljubio sam se u brzinu igre, taj tempo me oduševljavao. Govorio bih svom ujaku: 'Jednog dana i ja ću igrati ondje!"

richarlison-cropped-zs7jyzyoxw3e1w667nze6r9akBrazilac je svoj san ostvario, iako je do prije četiri godine igrao u lokalnom klubu Realu Noroesteu, gdje ga je zapazio biznismen Velasco, koji je u njemu prepoznao kvalitetu te mu kupovinom prvih kopački promijenio život. 

richarlison-11rfc1e0h0o361u1d9o6wtp58d

"Od tada se sve jako brzo događalo. Jednog dana živio sam u Riju gdje je pritisak takav da ne možeš izaći na ulicu ako izgubiš utakmicu, a već idućeg našao sam se na travnjacima najbolje lige na svijetu", priča napadač kojeg se posebno dojmilo kako bi ih navijači nakon svakog gostujućeg poraza dočekali na aerodromu kako bi ih izvrijeđali i prijetili im, a posebno je napeto bilo u vremenu kada je igrao za Fluminenseu iz kojeg se lansirao u Evropu.

richarlison-everton

Richarlison je tako postao jedan od pozitivnijih likova Premier lige, a prema svemu prikazanom, njegovi najbolji dani tek dolaze. 

richarlison-watford-2017-96f8jup6b1vq140tpl5xulqlj

richarlison

skysports-richarlison-brazil-4418412

brazil3

brazil1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti