10. 10. 2018 - 07:59
ROONEY NEMA NIMALO DILEME: On je najbolji svih vremena - on...
907
Shares
ROONEY NEMA NIMALO DILEME: On je najbolji svih vremena - on zabija iz pozicija gdje ja hodam!

MESSI BEZ PREMCA

ROONEY NEMA NIMALO DILEME: On je najbolji svih vremena - on zabija iz pozicija gdje ja hodam!

Sport.ba
10. 10. 2018 - 07:59
0
Shares

Vječita dilema - Cristiano Ronaldo ili Lionel Messi?! Teško je dati pravi odgovor, a to je pokušao i Wayne Rooney. Legendarni napadač Manchester Uniteda i engleske reprezentacije tvrdi da je Argentinac najbolji nogometaš svih vremena, iako je od 2004. do 2009. dijelio svlačionicu s Ronaldom na "Old Traffordu".

Rooney je sa Crvenim đavolima dvap puta poražen u finalu Lige prvaka upravo od Barcelone predvođene sjajnim Messijem, tako da i ta činjenica najvjerovatnije igrala bitnu ulogu u njegovom rasuđivanju. Messi je zabio u oba spomenuta finala, u drugom je bio i igrač utakmice. 

"Smatram da je Barcelona iz tih sezona najbolja ekipa u historiji, a Messi je najbolji nogometaš ikada. U obje utakmice, da smo igrali protiv bilo koje druge ekipe, svi bi nas vidjeli kao favorite", rekao je Rooney za "Daily Mail". 

Henry, Eto'o, Iniesta, Xavi, David Villa, Busquets samo su neki od majstora koji su igrali u šampionskim ekipama Barcelone tih sezona. Ipak, Rooney zna da je Messi bio glavni igrač Barcelone još tada, kao što je Ronaldo bio najbolji u Unitedu. Otkrio je zašto mu je Messi bolji od bivšeg saigrača s kojim je osvojio i Ligu prvaka 2008. 

"Messi ima svega pomalo, a Ronaldo je otišao od krila, do napadača i strijelca. Umjesto vođenja igre, često se oslanja na nekoliko dodira, ulazak u kazneni prostor i postizanje pogodaka. Messi zna zabijati s pozicije dubokog veznjaka, a to je pozicija na terenu gdje ja uglavnom hodam", rekao je Rooney.

Legendarni Englez je United zamijenio Evertonom prošle sezone, ali tamo se nije dugo zadržao. Zov SAD-a i dolara bio je veći. Sada igra u DC Unitedu. U prošloj utakmici je zabio dva pogotka u pobjedi protiv Chicago Firea. Ekipa se nalazi na sedmom mjestu Istočne konferencije i cilj im je izboriti mjesto u doigravanju. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti