08. 10. 2018 - 08:57
OGLASIO SE ČOVJEK KOJI JE PROPISNO IZUDARAO MCGREGORA NAKON...
907
Shares
OGLASIO SE ČOVJEK KOJI JE PROPISNO IZUDARAO MCGREGORA NAKON MEČA: Obećao sam da će...

ZUBAIRA TUKHUGOV

OGLASIO SE ČOVJEK KOJI JE PROPISNO IZUDARAO MCGREGORA NAKON MEČA: Obećao sam da će...

Sport.ba
08. 10. 2018 - 08:57
0
Shares

Khabib Nurmagomedov pobjednik je najveće borbe u UFC historiji nakon dominantnog nastupa, u kojem je bio itekako nadmoćan nad Conorom McGregorom. Borba je završila u četvrtoj rundi, kada je kontraverzni Irac tapkao na gušenje s leđa. Kraj meča obilježio je haos u i izvan oktogona koji je izazvao Dagestanac.

Kao što je i najavljivao, Habib je doslovno mučio Conora četiri runde, pa ga ugušio. Nakon toga je poludio, preskočio ogradu i napao jednog člana iz McGregorovog tima, a potom je Khabibov tim ušao u oktogon i napao irskog borca. Ludnica kakvu ne pamtimo...

Američki mediji otkrivaju da je dagestanski orao pretrpio žestoke uvrede iz Conorovog tima, navodno na vjerskoj osnovi, i nije izdržao. Preskočio je kavez i počeo se redom obračunavati s usiljenim Ircima, ali i dijelom publike. Osiguranje je nekoliko trenutaka bilo u nevjerici, pa onda srećom reagovalo, te se situacija donekle primirila.

Tri čovjeka iz Khabibovog tima su uhapšena, a McGregor je izvukao deblji kraj i u ovoj borbi budući da se na njega žestoko obrušio Zubaira Tukhugov skupa s još nekoliko članova njegovog tima.

"Udario sam ga kako sam i obećao", otkrio je Tukhugov pa dodao: "Obećao sam da će odgovarati za svoje riječi i to sam i učinio."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti