08. 10. 2018 - 09:22
NAREDNI IZAZIVAČ ZA TITULU UPUTIO TEŠKE RIJEČI: Conor...
907
Shares
NAREDNI IZAZIVAČ ZA TITULU UPUTIO TEŠKE RIJEČI: Conor izbjegava i da me sretne jer sam drugačija životinja od svih njih!

TONY FERGUSON

NAREDNI IZAZIVAČ ZA TITULU UPUTIO TEŠKE RIJEČI: Conor izbjegava i da me sretne jer sam drugačija životinja od svih njih!

Sport.ba
08. 10. 2018 - 09:22
0
Shares

UFC 229 nam je zaista ponudio spektakl u Las Vegasu. U borbi pred duel decenije, Tony Ferguson pobijedio je Anthonyja Pettisa, nakon što je sudac prekinuo meč po završetku druge runde. Pettis je kod jednog udarca doživio lom desne šake i nije mogao nastaviti dvoboj, nakon čega mu je i trener savjetovao da odustane.

Do tog trenutka bio je to sjajan meč u kojem su obojica bili na pragu pobjede, no u konačnici je dvoboj okončan na nepopularan način - prekidom zbog povrede. Navijači su u svakom slučaju dobili 10 minuta fenomenalne i beskompromisne borbe. 

Tako se vratio na sjajan način jer je čak godinu dana odsustvovao zbog teške povrede koljena. Ovo mu je ujedno bila 11. pobjeda u nizu, pa je trenutno na omjeru 24-3. Nekadašnji prvak lake kategorije želi se vratiti na tron, gdje trenutno suvereno vlada Khabib Nurmagomedov.

"Nisam plakao, nisam se smijao, bilo je to više od svega. Ne znate kroz šta sam sve prošao u ovih godinu dana", rekao je Ferguson nakon nove pobjede, a onda se osvrnuo i na meč u kojem je Dagestanac ponizio Irca.

"Ja sam jeb**i šampion, bio sam, a ova dvojica budala upropaštavaju ovaj sport. Ne treba mi pojas da bih bio šampion, želim počistiti ovaj sport. Khabib i ja za zaslužujemo borbu. On je šampion, ja sam šampion i vrijeme je da to odradimo", poručio je Ferguson, koji tvrdi da McGregor izbjegava borbu s njim jer ga se plaši. 

"Conor se ne želi boriti sa mnom. Vidio sam ga u svlačionici, hodao je na onaj svoj čudni način, a kada sam ga pogledao, uplašio se i prestao je. Niko ne želi sa mnom u oktagon, niko ne želi osjetiti moje udarce. Ja sam drugačija životinja od svih", zaključio je.

Pretpostavlja se da će upravo Tony biti najvjerovatniji naredni izazivač za titulu. Khabib protiv Tonyja - spektakl je zagarantovan...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti