07. 10. 2018 - 09:04
Oglasio se i šef UFC-a: Gadi mi se...
907
Shares
Oglasio se i šef UFC-a: Gadi mi se...

DANA WHITE

Oglasio se i šef UFC-a: Gadi mi se...

Sport.ba
07. 10. 2018 - 09:04
0
Shares

Khabib Nurmagomedov pobjednik je najveće borbe u UFC historiji nakon dominantnog nastupa, u kojem je bio itekako nadmoćan nad Conorom McGregorom. Borba je završila u četvrtoj rundi, kada je kontraverzni Irac tapkao na gušenje s leđa. Kraj meča obilježio je haos u i izvan oktogona koji je izazvao Dagestanac.

Kao što je i najavljivao, Habib je doslovno mučio Conora četiri runde, pa ga ugušio. Nakon toga je poludio, preskočio ogradu i napao jednog člana iz McGregorovog tima, a potom je Khabibov tim ušao u oktogon i napao irskog borca. Ludnica kakvu ne pamtimo...

Američki mediji otkrivaju da je dagestanski orao pretrpio žestoke uvrede iz Conorovog tima, navodno na vjerskoj osnovi, i nije izdržao. Preskočio je kavez i počeo se redom obračunavati s usiljenim Ircima, ali i dijelom publike. Osiguranje je nekoliko trenutaka bilo u nevjerici, pa onda srećom reagovalo, te se situacija donekle primirila.

Tamošnji mediji navode da će Khabib zbog ovog teškog incidenta biti drastično kažnjen, pa možda ostati i bez pojasa. Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je da su čak trojica članova Khabibovog tima uhapšena nakon svega, te su na putu prema zatvoru.

Nakon svega oglasio se i predsjednik UFC-a, Dana White, koji je poručio da mu je muka i da mu se gadi to što je Khabib uradio nakon meča, ali nije govorio o mogućim kaznama za sjajnog Dagestanca.

"Dosta loših stvari koje se se desile. Preskočiti preko kaveza i napasti jednog Conorovog člana tima je zaista užasno. Ne znam ni šta da kažem nakon toga. Muka mi je od svega toga i gadi mi se! Trojica njegovih (Khabibovih) članova su uhapšena i sada su na putu prema zatvoru. Znao sam šta će se dogoditi. Ako stavimo pojas na njega znali smo da će ga gađati svakakvim stvarima i odlučili smo da je najbolje da izađe bez pojasa iz oktagona."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti