07. 10. 2018 - 09:02
DAGESTANSKI ORAO I NEPRIKOSNOVENI PRVAK SE OGLASIO: Krivim...
907
Shares
DAGESTANSKI ORAO I NEPRIKOSNOVENI PRVAK SE OGLASIO: Krivim isključivo NJIH jer su me...

KHABIB NURMAGOMEDOV

DAGESTANSKI ORAO I NEPRIKOSNOVENI PRVAK SE OGLASIO: Krivim isključivo NJIH jer su me...

Sport.ba
07. 10. 2018 - 09:02
0
Shares

Khabib Nurmagomedov pobjednik je najveće borbe u UFC historiji nakon dominantnog nastupa, u kojem je bio itekako nadmoćan nad Conorom McGregorom. Borba je završila u četvrtoj rundi, kada je kontraverzni Irac tapkao na gušenje s leđa. Kraj meča obilježio je haos u i izvan oktogona koji je izazvao Dagestanac.

Kao što je i najavljivao, Habib je doslovno mučio Conora četiri runde, pa ga ugušio. Nakon toga je poludio, preskočio ogradu i napao jednog člana iz McGregorovog tima, a potom je Khabibov tim ušao u oktogon i napao irskog borca. Ludnica kakvu ne pamtimo...

Američki mediji otkrivaju da je dagestanski orao pretrpio žestoke uvrede iz Conorovog tima, navodno na vjerskoj osnovi, i nije izdržao. Preskočio je kavez i počeo se redom obračunavati s usiljenim Ircima, ali i dijelom publike. Osiguranje je nekoliko trenutaka bilo u nevjerici, pa onda srećom reagovalo, te se situacija donekle primirila.

Tamošnji mediji navode da će Khabib zbog ovog teškog incidenta biti drastično kažnjen, pa možda ostati i bez pojasa. Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je da su čak trojica članova Khabibovog tima uhapšena nakon svega, te su na putu prema zatvoru. Na press konferenciji neporaženi prvak je imao štošta za reći...

"Ovo što se dogodilo nakon meča me sada itekako brine. Moramo imati osiguranje da spriječi takve ispade. Ne možete pustiti ljude sa sumnjivim karakterom na ovakve priredbe. Ne krivim osiguranje koje je ipak moralo bolje reagovati, nego krivim te ljude koji su me vrijeđali. Ne znam šta više da kažem. Više njih treba kriviti jer takvim ljudima nije mjesto ovdje. Organizacija nije ništa kriva nego ljudi koji su to uradili prema meni", poručio je dagestanski orao.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti