12. 06. 2018 - 20:09
SUDBINA JE HTJELA BAŠ TO: Ko je ovaj dječak koji je 1998....
907
Shares
SUDBINA JE HTJELA BAŠ TO: Ko je ovaj dječak koji je 1998. trčao za autogramom Zidanea i Henryja

FRANCUZI OTKRILI

SUDBINA JE HTJELA BAŠ TO: Ko je ovaj dječak koji je 1998. trčao za autogramom Zidanea i Henryja

Sport.ba
12. 06. 2018 - 20:09
0
Shares

Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. mnogima je ostalo itekako urezano u pamćenje. Domaćin je u velikom finalu prosto razbio Brazilce s 3:0, koji su do tog duela bili poprilično uvjerljvi. Galski pijetlovi su bili na koljenima već u polufinalu, kada je Davor Šuker zaledio sve. Međutim, misteriozno se ukazao legendarni bek Thuram i s dva prva pogotka za Tricolore odveo ih u veliko finale. Ostalo je historija...

ThuramGoal_468x293

Upravo ovaj mundijal sigurno je itekako ostao u sjećanju jednom dječaku, tada sedmogodišnjaku. Naime, francuska TV kuća W9 objavila je do sad neviđene snimke dječaka koji s loptom u naručju trči po autograme svojih idola Zidanea, Thierry Henryja i ostatka ekipe. Kada ga je novinar zaustavio i pitao da nabroji reprezentativce kojima zna imena, on ih je kao iz topa počeo nabrajati uz malu pomoć prijatelja.

Interesantno da se ovaj sedmogodišnjak danas može pohvaliti zavidnom nogometnom karijerom, a riječ je o Antoine Griezmannu. Napadač Atletica danas je itekao na cijeni, Barcelona ga silno želi i sve su prilike da ćemo ga već od iduće sezone gledati na "Nou Campu".

Kao dijete te 1998. vjerovatno je samo sanjao da bude kao Zidane i ostale francuske zvijezde, a nakon samo 12 godina potpisao je prvi profesionalni ugovor za Real Sociedad u vrijednosti od 35 miliona eura. Iste je godine dobio poziv francuske reprezentacije. U plavom je dresu nastupio 47 puta i zabio 18 golova.

griezmann

Nakon 180 nastupa u Real Sociedadu i zabijenih 46 golova, 2014. odlazi u Atletico Madrid uz otkup jednak početnoj klauzuli od oko 35 miliona eura. Griezmann je za Jorgandžije dosad upisao 118 nastupa i zabio ukupno 62 pogotka, a na najboljem je putu da uskoro uveseljava navijače katalonskog velikana.

Već prije je Antoine Griezmann najavio kako će danas saopštiti odluku o nastavku karijere, ali ono što je on uradio razočaralo je cijelu fudbalsku javnost. Pojavio se fudbaler Atletico Madrida na press konferenciji, očekivalo se da će saopštiti odluku, ali je izjavio kako će morati na to još pričekati.

"Znam da ste svi ovo čekali, ali danas nije dan kada ću pričati o svojoj budućnosti. Odluku sam donio, ali sada nije ni vrijeme ni mjesto da je saopštim. Već tri mjeseca ovako živim", rekao je Francuz.

griezmannDvije su opcije kada je budućnost Griezmanna u pitanju. Ili će ostati u svom klubu, ili pojačati Barcelonu koja ima ogromnu želju da ga dovede. Ukoliko ostane dobit će platu od 20 miliona po sezoni, ali Barcelona je spremna da Jorgandžijama ponudi 100 miliona eura, a Griezmannu veću mogućnost za osvajanjem trofeja.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti