24. 05. 2018 - 15:00
JUVENTUS PRONAŠAO ZAMJENU ZA BUFFONA: Svojevremeno primio 6...
907
Shares
JUVENTUS PRONAŠAO ZAMJENU ZA BUFFONA: Svojevremeno primio 6 golova od

NAVIKAO NA SERIU A

JUVENTUS PRONAŠAO ZAMJENU ZA BUFFONA: Svojevremeno primio 6 golova od "stare dame"

24. 05. 2018 - 15:00
0
Shares

Buffon se nakon mnogo godina odanosti "Staroj dami",na kraju ipak emotivno oprostio,a od tada su prisutne stalne spekulacije ko će biti njegov nasljednik. Nema više dileme, pregovori su otvoreni, Mattia Perin se već oprostio od klupskih drugova i čeka poziv.

perin-mg1-9621

On je već rekao da ne želi u Napoli, već u Juventus, da se ne plaši Sczecznog i da je spreman da se bori za mjesto na golu. Transfer bi trebalo da bude oko 12 miliona eura, ali će vjerovatno Juventus ubaciti nekog igrača u čitavu priču kako bi smanjio troškove.

Inače, Mattia Perin koji sada već ima 25 godina i treći je golman Italije ne pamti svoj budući klub po dobrom. On je napustio uplakan stadion "Adriatico" u Pescari prije pet godina kada ga je Genoa pozajmila "Delfinima". Te sezone je mladi golman sa Pescarom ispao iz lige iako je branio odlično, a protiv Juventusa je primio šest golova.

gianluigi-buffon-mattia-perin-italy-training-ty06d6wfo53l

Rasplakao se na kraju meča, Buffon i igrači Juventusa su ga tejšili, a evo sada će naslijediti Buffona, odnosno doći na njegovo mjesto u Juventusu. Te sezone, koju želi da zaboravi Perin je branio na 29 mečeva, a Pescara je primila neverovatnih 84 golova za prvenstvo i završila jasno na posljednjem mestu.

Sve ovo će uticati na Perina i zasigurno će biti željan dobrog dokazivanja i borbe za svoje mjesto u Juventusu.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti