24. 05. 2018 - 14:12
TRANSFER GURU POTVRDIO: Jose Mourinho krenuo po sjajnog...
907
Shares
TRANSFER GURU POTVRDIO: Jose Mourinho krenuo po sjajnog Hrvata, u opciji i razmjena igrača

SILNO ŽELI NAPADAČA JUVENTUSA

TRANSFER GURU POTVRDIO: Jose Mourinho krenuo po sjajnog Hrvata, u opciji i razmjena igrača

Sport.ba
24. 05. 2018 - 14:12
0
Shares

Juventus ima glavni cilj za sljedeću sezonu, a to je osvajanje Lige prvaka. Za takvo nešto bit će potrebna pojačanja, a kako pišu italijanski mediji čelnici uprave krenuli su u pohod ka novim igračima. Također je planirano da se nekim igračima i zahvali, a na toj listi iznenađujuće se našao Mario Mandžukić.

Hrvatski reprezentativac ima 32 godine i ljudi iz kluba mišljenja su da je svoje "dao". Staru damu bi mogao napustiti i Gonzalo Higuain iako je prije dvije sezone izuzetno skupo plaćen. U Torino bi prvi mogao stići Alvaro Morata. Juventus bi ga, naime, za 15 miliona doveo na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora za koji bi morali platiti 40 miliona eura. Osim njega, na listi želja je PSG-ov Edinson Cavani, ali predsjednik francuskog kluba je izjavio kako Urugvajac neće napuštati klub.

mandzukic-higuain

Međutim, vratimo se Mandži. Izuzetno cijejeni italijanski novinar Gianluca Di Marzio, inače stručnjak za transfere, donosi senzacionalnu informaciju – Mario Mandžukić mogao bi karijeru nastaviti u slavnom Manchester Unitedu. Di Marzio tvrdi da bi Jose Mourinho volio hrvatskog reprezentativca vidjeti na "Old Traffordu", a eventualni transfer bi se dogodio u sklopu zamjene za Mattea Darmiana, italijanskog desnog bočnog kojeg bi Juventus želio dovesti iz redova Crvenih đavola.

“Odlazak hrvatskog napadača na kraju sezone gotova je stvar, bez obzira na to što je za Allegrijevu momčad bio jedan od ključnih igrača”, objavio je nedavno Rai Sport. Isti izvor navodi da napadač ima ponude iz Kine koje ne može odbiti. Tamo bi zarađivao i do 20 miliona eura po sezoni i tako postao najplaćeniji hrvatski sportista u historiji. Mandžukić se povezuje i s prelaskom u Milan, a engleski mediji posljednjih dana selili su ga u Tottenham. Bivši napadač Dinama, Wolfsburga, Atletica i Bayerna će ipak po svemu sudeči pojačati redove najboljeg engleskog kluba. Uz Mandžukića, Mourinho navodno želi dovesti Freda iz Šahtara, za kojeg je pripremio 50 milipna eura, a velika mu je želja i Sergej Milinković-Savić.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti