24. 05. 2018 - 21:56
SLUŽBENO: Bayern ostvario rekordan transfer, krenula je...
907
Shares
SLUŽBENO: Bayern ostvario rekordan transfer, krenula je sumanuta potrošnja

DOUGLAS COSTA ZVANIČNO U TORINU

SLUŽBENO: Bayern ostvario rekordan transfer, krenula je sumanuta potrošnja

Sport.ba
24. 05. 2018 - 21:56
0
Shares

Iako je službeni početak prijelaznog roka udaljen više od mjesec dana, evropski velikani rade punom parom na izgradnji momčadi za iduću sezonu. Danas je, tako, povijesan posao napravio Bayern koji za rekordnih 46 miliona eura prodao Douglasa Costu Juventusu! 

Radi se o transferu koji nikoga neće iznenaditi obzirom da je Brazilac, koji je u Torino stigao na posudbu prošlog ljeta, odličnim igrama oduševio čelnike Juventusa koji su još prije nekoliko mjeseci potvrdili da će otkupiti njegov ugovor po isteku posudbe. 27-godišnjak je u Bayern stigao iz Šahtara prije tri godine za 30 miliona eura, a njegova prodaja u Staru damu najveći je izlazni transfer u historiji bavarskog velikana!

douglas-costa-pode-estar-fora-das-olimpiadas-rio-20161-1024x576

A aktuelni ukrajinski prvak glavni je akter i druge priče dana kada su transferi u pitanju.  Naime, iz Šahtara su potvrdili kako su na zimu dobili službenu ponudu Manchester Cityja za Freda u iznosu od čak 50 miliona eura te ju odbili procijenivši kako će im veznjak više vrijediti na terenu.

"Da, pregovarali smo s Manchester Cityjem prošle zime. Ponudili su nam oko 50 mil. eura, ali procijenili smo kako će nam Fred više vrijediti u borbi za Ligu prvaka i u domaćim natjecanjima. Odluka se pokazala ispravnom, a sada mogu potvrditi i kako smo blizu njegove prodaje u jedan veliki klub", rekao je predsjednik Šahtara Rinat Ahmetov.

fred-feyenoord-v-shakhtar-donetsk-uefa-champions-d4gcoib8gw3l

Potonja izjava zagolicala je maštu engleskih medija koji tvrde kako je ona samo potvrda da će Fred od ljeta braniti boje - Manchester Uniteda! Jose Mourinho navodno je već dugo zagovaratelj njegovog dolaska na Old Trafford, a obzirom na pozamašan budžet koji je dobio na raspolaganje, svota od oko 50 miliona eura ne bi mu smjela predstavljali veliki problem.

mauricio-pochettino-danny-rose-11102017

Dobar posao napravio je i Tottenham koji je s Mauricijom Pochettinom produžio ugovor do 2023. godine i tako osigurao usluge 46-godišnjeg trenera i tijekom idućih pet sezona.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti