23. 05. 2018 - 20:44
TRANSFER SAGA TRESE EVERTON: Klub napuštaju legende i...
907
Shares
TRANSFER SAGA TRESE EVERTON: Klub napuštaju legende i miljenici navijača!

NAKON 11 GODINA

TRANSFER SAGA TRESE EVERTON: Klub napuštaju legende i miljenici navijača!

23. 05. 2018 - 20:44
0
Shares

Kako prenose pouzdani britanski mediji, Everton nakon 11 godina napušta legenda kluba Leighton Baines.

Počeo je karijeru u Wiganu, nastupao je pet godina za taj klub, a onda je prešao u Everton. Baines je član "Karamela" od 2007. godine, a do danas je upisao 403 zvanična nastupa u dresu tima sa "Goodison parka". Poznat je po razornoj ljevici, dugo je bio i kapiten Evertona, ali izgleda da je došlo vreme da se sa voljenim klubom rastane.

screenshot-1

Prije nekoliko dana Everton je za novog sportskog direktora postavio Marcela Brandsa, bivšeg čoveka za transfere PSV Eindhovena, a špekuliše se da bi u klub mogao da počne da ulaže ruski biznismen Alisher Usmanov, koji drži dio dionica Arsenala. 

Kako prenosi "Daily Mirror", Baines će napustiti redove "Karamela", ali i Premijer ligu, a vjerovatno će karijeru nastaviti u MLS ligi. Nije još uvek poznato za koji klub u SAD bi mogao da potpiše, poznato je da će Everton na kraju sezone napustiti i legenda engleskog fudbala Wayne Rooney, koji će također u SAD, gdje će potpisati ugovor sa DC Unitedom iz glavnog grada.

skysports-wayne-rooney-everton-football-4005799

Po svemu sudeći na "Goodisonu" se spremaju velike promjene,ambicije za narednu sezonu su velike,a da li će Everton uspjeti pronači dobitnu kombinaciju,ostaje da vidimo.

 

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti