22. 05. 2018 - 10:09
IMAMO VEĆ JEDAN SIGURAN ODLAZAK Barcino veliko pojačanje već...
907
Shares
IMAMO VEĆ JEDAN SIGURAN ODLAZAK Barcino veliko pojačanje već pokupilo stvari iz svlačionice, Premiership sljedeća destinacija

MUNDO DEPORTIVO

IMAMO VEĆ JEDAN SIGURAN ODLAZAK Barcino veliko pojačanje već pokupilo stvari iz svlačionice, Premiership sljedeća destinacija

Sport.ba
22. 05. 2018 - 10:09
0
Shares

Zvanično Andre Gomes i Barcelona dogovorili su da reprezentativac Portugala na kraju sezone napušta klub. To je postalo poznato još krajem prošlog mjeseca. Sedmicama se kroz medije provlače špekulacije šta će biti s njim, a sada je zvanično da neće ostati u Barceloni. Mnogo je klubova zainteresovani za veznjaka, a Barcelona je priznala kako su svjesni baš kao i nogometaš da na "Nou Campu" ne može dostići onaj nivo koji je imao u Valenciji.

Podsjećamo Andre Gomes je plaćen visokih 35 miliona eura plus 20 miliona eura kroz bonuse za igranje. Samim tim u pitanju je ogromna količina novca, a Barcelona dobila samo igrača koji nije zadovoljan u timu i koji nije bio ni sjenka onog koji je igrao u Valenciji. Kao najzainteresovaniji klubovi spominjali su se Liverpool, Milan i Arsenal, a sva tri kluba mu navodno garantuju mjesto u prvih 11. Portugalac sigurno neće biti jeftin, a da li će Barcelona moći otplatiti bar pola uloženog novca ostaje nam da vidimo. 

Ove sezone Andre Gomes odigrao je preko 30 utakmica za Barcelonu s veoma malom minutažom (većinom ulazio s klupe), a upisao je tek jednu asistenciju. 24-godišnjak je prošao sve reprezentativne selekcije Portugala, a za seniorsku reprezentaciju nastupio je 29 puta. Transfermarkt procjenjuje Andre Gomesa na 'samo' 15 miliona eura, a ukoliko neki klub uspije da ga pokrene ponovo onda bi za poprilično malo svotu novca došao do odličnog nogometaša.

andre-gomes-luka-modric-real-madrid-barcelona

Interesantno da su navijači katalonskog ponosa prije samo dvije godine slavili "veliku pobjedu", jer su sjajnog veznjaka "ukrali" pred nosom omraženom Realu. Tada je nakon osvajanja Evropskog prvenstva s Portugalom Gomes dogovorio petogodišnji ugovor s Realom i od potpisa za madridski klub dijelio ga je jedino potpis na ugovoru. Međutim, samo pola sata kasnije Barcelona ga je uspjela nagovoriti da izigra kraljevski klub i u doslovno holivudskom obratu za 35 miliona eura s "Mestalle" preseli na "Nou Camp".
 
Dvije godine kasnije situacija je znatno drugačija - navijači su ogorčeni njegovim nastupima, često mu i zvižde, a i sam igrač je priznao da je u nekoj vrsti depresije jer se ispostavio kao ogroman promašaj. "Mundo Deportivo" doznaje da je Gomes već ispraznio svoj ormarić u Barcinoj svlačionici. Očito je da ne želi još jednu sezonu protkanu neizvjesnošću i patnjom, a najvjerovatnije će karijeru spašavati u Premiershipu. Ove sezone je odigrao tek 1.185 minuta u svim takmičenjima, a posljednji nastup upisao je još prošlog mjeseca. 

coutinho-andregomes

"Prvih šest mjeseci je bilo prilično dobro, ali onda se sve promijenilo. Možda to nije prava riječ, ali promijenilo se u pakao jer počeo sam osjećati veći pritisak. S pritiskom drugih mogu živjeti, ali ne i s pritiskom samog sebe. Osjećaj koji sam imao u utakmicama bio je loš", priznao je veznjak kojeg je Barcelona dovela iz Valencije za 35 miliona eura. Jedno vrijeme čak nije htio izlaziti iz kuće...
 
"U nekoliko navrata nisam htio izaći iz kuće. Imao sam strah od ljudi i bilo me je sram. Zatvorio sam se u sebe i nisam htio pričati s ljudima. Nisam dopuštao samom sebi da se riješim te frustracije."

andre-gomes-barcelonaSaigrači su mu pomagali, činili da to prevlada, ali uzalud.
 
"Što sam više razmišljao, to je bilo sve gore. Saigrači su mi pokušavali pomoći, ali nije ispadalo kako su zamislili. Nisam mogao izbaciti iz glave slike loših utakmica i to mi nije dopuštalo da krenem naprijed. Govorili su mi da igram pod ručnom i najgore je što sam toga bio svjestan. Govorili su mi da mogu napraviti velike stvari, a ja sam se neprestano pitao zašto mi to ne uspijeva."

(Sport.ba)

Učitaj još novosti