21. 05. 2018 - 21:39
VELIKI PREOKRET NA EMIRATESU: Ipak ništa od Artete, ovo je...
907
Shares
VELIKI PREOKRET NA EMIRATESU: Ipak ništa od Artete, ovo je novi menadžer Topnika!

BBC POTVRDIO

VELIKI PREOKRET NA EMIRATESU: Ipak ništa od Artete, ovo je novi menadžer Topnika!

Sport.ba
21. 05. 2018 - 21:39
0
Shares

Arsene Wenger nakon dugogodišnje vladavine napustio je "Emirates", a onda je uslijedila utrka za njegovog nasljednika. Enrique, Ancelotti, Nagelsmann, Buvač, Henry... Samo su neki od kandidata koji su se spominjali, a onda je gotovo ustoličen bivši veznjak Topnika i sadašnji pomoćnik Pepa Guardiole - Mikel Arteta.

mikel-arteta-arsenal-1f4615xbpgov1o6mvvqle0ef2

Međutim, navodno su igrači digli glas protiv njegovog povratka u London, a sada nam stiže vijest da će dosadašnji trener PSG-a Unai Emery postati će novi menadžer Arsenala. Ovu informaciju ekskluzivno je prenio BBC i Emery će tako naslijediti Wengera koi je otišao nakon čak 26 godina na klupi kluba iz sjevernog Londona.

emery

Španskom treneru glavni protivkandidat bioje Mikel Arteta, koji je kao glavni uvjet dolaska na "Emirrates" postavio potpunu autonomiju u transfer politici, što očigledno nije odgovaralo čelnicima kluba. Podsjetimo, zbog ovog razloga Arsenal je ranije prekinuo pregovore i s Luisom Enriqueom, koji je zahtijevao da ima ingerencuju u izboru igračkog kadra.

luis-enrique-1920x1080

Emery je najuspješniji dio karijere proveo u Sevilli s kojom je osvojio tri puta uzastopno Ligu Evrope i igrao finale Kupa kralja, a osim PSG-a vodio je i moskovski Spartak, Valenciju, Almeriju i Deportivo Lorku. BBC također piše da Španac neće imati problem s komunikacijom, iako ne priča tečno engleski jezik, kao i da se promocija očekuje tokom ove sedmice. A onda sigurno će početi i igračka čistka...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti