20. 05. 2018 - 16:45
Ko još gleda Griezmanna, Jamie Vardy pojačava velikana iz Španije!
907
Shares
Ko još gleda Griezmanna, Jamie Vardy pojačava velikana iz Španije!

Ko još gleda Griezmanna, Jamie Vardy pojačava velikana iz Španije!

Sport.ba
20. 05. 2018 - 16:45
0
Shares

Transfer Antoine Griezmanna iz Atletico Madrida u Barcelonu nije moguće izbjeći, a 20 miliona eura po sezoni koliko je nudio Atletico Madrid, neće biti prihvaćeni. Čak je i Lionel Messi nazvao Griezmanna i pozvao ga u Barcelonu, a kako da odbije sličan poziv. Sada se samo čeka da Barcelona zvanično pošalje ponudu koja će biti u visini otkupne klauzule, a nakon toga se Atletico Madrid više ne pita aspolutno ništa.
 


Po svemu sudeći toga su svjesni u Atletico Madridu, a dugogodišnja želja Jamie Vardy će izgleda biti zamjena. Spominjao se Anthony Martial, ali Jose Mourinho nije htio odustati od toga da na Old Trafford dođe Šime Vrsaljko i radi toga je transfer propao. Edinson Cavani nije bio dostupan i sada je izbor pao na Jamie Vardya koji ne krije želju da uradi nešto više u karijeri. Nikako ne treba zaboraviti kako i kada je stigao do samog vrha, a već mu je 31. godina i par sezona koje su pred njim svakako mora da se bori za trofeje.

Prema pisanju medija iz Engleske ponuda koja će doći na vrata Leicestera će biti simboličnih 20 miliona eura, a to je pet puta manje od zarade koju će donijeti Griezmann. Vardy ima ugovor sa Leicesterom do 2020. godine i sigurno je da im neće trebati još jedan slučaj Mahreza. Vardy je zaslužio da ide u bolji klub, a mediji prema tome pretpostavljaju da klub neće praviti probleme u realizaciji transfera.

42. utakmice ove sezone odigrao je Vardy, a postigao je 23 gola i dodao jednu asistenciju. Diego Simeone sigurno zna šta radi, a Vardy je pravi primjer ratnika kakve u svojoj ekipi želi temperamentni trener. Nije poznato pod kakvim uslovima bi trebao doći u Španiju, ali izgleda da smo veoma blizu transfera reprezentativca Engleske. (Sport.ba)
 

 

 

 

Učitaj još novosti