20. 05. 2018 - 14:47
Prognozirali mu kraj karijere, a on došao do velikog transfera...
907
Shares
Prognozirali mu kraj karijere, a on došao do velikog transfera u Španiju

SANTI CAZORLA

Prognozirali mu kraj karijere, a on došao do velikog transfera u Španiju

Sport.ba
20. 05. 2018 - 14:47
0
Shares

Ne postoji strastveni ljubitelj nogometa koji se ne sjeća Santi Cazorle, a još od oktobra pretprošle godine nema ni traga ni glasa sjajnom veznjaku. Radi se naravno o povredi Ahilove tetive koja ga je udaljila sa terena čak osamnaest mjeseci. Nedavno se Santi vratio na treninge Arsenala, ali nije to dovoljno da bi ostao u klubu i neće dobiti novi ugovor.

Predviđao se kraj karijere za veznjaka iz Španije, ali od toga neće biti ništa jer je došao do novog ugovora i to dvogodišnjeg sa ekipom Villareala. Santi Cazorla ima ugovor do 30.6.2018 godine sa Arsenalom, a već mu je dozvoljeno da pređe u Villareal i to naravno kao slobodan igrač. 

Marcos Senna kao ambasador kluba iz Španije rekao je da bi moglo doći do transfera i da bi volio da se to desi, a transfer je sada potvrđen od strane brojnih medija: "Volio bih reći da će se Santi vratiti ovog ljeta u Villarreal i da će već biti s ekipom u predsezoni," riječi su Marcosa Senne.

Nekadašnji reprezentativac Španije odigrao je 78 utakmica za reprezentaciju i postigao je 14 golova, a iza sebe imao veoma bogatu karijeru. Tridesetrogodišnjak je naravno već nastupao za Villareal u kojem je i počeo ozbiljne nogometne korake. U Arsenalu je veznjak od 2012. godine. Tridesettrogodišnjaku želimo sve najbolje i nadamo se da će blistati u Španiji kao što je to nekada bio slučaj. (Sport.ba)

 

 

 



 

 

Učitaj još novosti