20. 05. 2018 - 14:23
DAME I GOSPODO Liverpool će od naredne sezone da melje...
907
Shares
DAME I GOSPODO Liverpool će od naredne sezone da melje protivnike! Klopp doveo fenomenalnog veznjaka na Anfield

NABIL FEKIR

DAME I GOSPODO Liverpool će od naredne sezone da melje protivnike! Klopp doveo fenomenalnog veznjaka na Anfield

Sport.ba
20. 05. 2018 - 14:23
0
Shares

Svima je još od Burussije Dortmund jasno kakav je stručnjak Jurgen Klopp, ali nakon početka u Liverpoolu, rijetki su se mogli nadati da će napraviti ovako velike rezultate. Činjenica je da nije osvojio Premier ligu ili neke kupove, ali finale Lige šampiona je ono što se tražilo i osvoji li navedenu, nema sumnje da mu neće biti ravnog u Liverpoolu. 

Već je na početku sezone Jurgen Klopp računao na budućnost i plaćena je kapara za Naby Keitu iz Leipziga koji će uskoro zvanično biti Liverpoolov nogometaš. No tu nije kraj. Napad je već strašan jer imaju Salaha, Firmina i Sadio Manea, a sada će uz Keitu na sredini terena imati i Nabila Fekira.
 


Dvadesetčetverogodišnjak može da igra u veznom redu, kao i u samom vrhu napada, te kao desno krilo, a to su one pozicije koje bi nadopunjavale Mohameda Salaha, dok kontra stranu čine Keita, Firmino i Mane. Nema sumnje da će ova ekipa biti još efikasnija, a kako igraju sada, onda nas očekuje nešto strašno i Liverpool bi mogao postati neuhvatljivo dominantan.

Prema pisanju provjerenih medija 99,99% je završen transfer Nabila Fekira i doslovno se čeka zvanična potvrda, a evo šta je i sam nogometaš rekao nakon što je završena sezona odlaskom u Ligu šampiona sa četvrtog mjesta na tabeli Ligue 1: "Ovdje sam proveo sjajnu sezonu, igrao sam pred divnim navijačima i završili smo u stilu ovu sezonu."

Spominje se 50 miliona eura kao cijena i to je vjerovatno tačna jer se na ovu količinu novca odavno procjenjuje sjajni Fekir. Ove sezone odigrao je 40 utakmica i direktno je uključen kod čak 30 golova, a 23 je postigao sam, dok je sedam puta asistirao saigračima. Fekir ima 10 nastupa za reprezentaciju Francuske i postigao je jedan gol. (Sport.ba)
 

 

 

Učitaj još novosti