19. 05. 2018 - 17:37
INIESTA ĆE IPAK POGAZITI SVETU RIJEČ? Izuzetno pouzdani izvor...
907
Shares
INIESTA ĆE IPAK POGAZITI SVETU RIJEČ? Izuzetno pouzdani izvor tvrdi da zbog ovog ne spava noćima

GUARDIOLA GA ŽELI NA ETIHADU

INIESTA ĆE IPAK POGAZITI SVETU RIJEČ? Izuzetno pouzdani izvor tvrdi da zbog ovog ne spava noćima

Sport.ba
19. 05. 2018 - 17:37
0
Shares

Andres Iniesta nakon skoro 22 godine napušta svoj dom - Barcelonu. Još uvijek nije poznato gdje će nastaviti karijeru, dok ponuda iz dana u dan ima sve više. Naravno kao prva se spominjala Kina, ali i Japan. Čarobnjaku koji je još uvijek reprezentativac Španije, nudi se čak 75 miliona eura plus nevjerovatna količina vina koju bi otkupio klub iz njegove vinarije.

"Ne želim se pronaći u situaciji da u europskim takmičenjima zaigram protiv Barcelone. Stoga, napuštam Evropu", jecajući je izjavio uplakani Iniesta kada je krajem aprila na press konferenciji obznanio kako na koncu tekuće sezone napušta katalonski klub. 

Međutim, u tijeku današnjeg dana lansirana je pomalo senzacionalna informacija. Yahoo Sports tvrdi kako je Manchester City kontaktirao, pa i ponudio Andresu Iniesti dvostruku rolu. Osim igračke, Barceloninoj legendi ponuđena je i uloga pomoćnog trenera. Vjerodostojnost vijesti temelji se na saznanju kako će Mikel Arteta, dosadašnji asistent glavnog trenera Josepa Guardiole, uskoro biti imenovan Arsenalovim šefom struke.

Yahoo Sports, premda u sferi spekulacija, navodi kako Andres Iniesta ozbiljno razmišlja o ponudi kojom bi, bude li je prihvatio, prekršio obećanje izrečeno na oproštajnoj konferenciji.  Sigurno je da bi Iniesta bio savršena osoba za City.. Navodno je ponuda iz Japana od 75 miliona eura podijeljenja na tri godine, a uz 25 miliona eura po sezoni daju mu čak 75% ukupno zarađenog novca s njegovog imena, a takav ugovor se još uvijek nije desio u historiji nogometa.

Dogovoreno naravno nije ništa, ali nije ni odbijeno od strane Andresa Inieste, no nema sumnje da bi Manchester City dobio nenormalno mnogo s Andresom Iniestom pored Pepa Guardiole. Teško je ne misliti o tome kakva bi tek onda čuda pravio Kevin de Bruyne kada bi ga savjetovao nevjerovatan čarobnjak.

Sigurno je pa da će sutra protiv Real Sociedada odigrati zadnju utakmicu u karijeri na "Nou Campu" - zadnju bar kad pričamo o takmičarskom dijelu, a sasvim sigurno je da ćemo čarobnjaka gledati na nekim humanitarnim, i sličnim utakmicama velike Barcelone. Iniesta je s Barcelonom osvojio 32 trofeja, dok je LaLigu osvajao 9 puta. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti