19. 05. 2018 - 17:51
Klopp naredio: Dovedite mi sjajnog Bosanca da haramo naredne...
907
Shares
Klopp naredio: Dovedite mi sjajnog Bosanca da haramo naredne sezone!

ZMAJ PRED NOVIM TRANSFEROM KARIJERE

Klopp naredio: Dovedite mi sjajnog Bosanca da haramo naredne sezone!

19. 05. 2018 - 17:51
0
Shares

Liverpool je u finalu Lige prvaka i u Kijevu će loviti novi naslov. Protivnik je Real i mnogi smatraju da su Redsi veliki autsajderi. Međutim, ne treba smetnuti s uma da Jurgen Klopp ima fanstastičan trojac u napadu. Uprkos tome, svakako njemačkog stručnjaka brine odbrana koja je itekako ranjiva.

Engleski mediji tvrde da će upravo zbog toga bivši strateg Borussije Dortumnd krenuti u veliku rekonstrukciju defanzivnog dijela tima. Klopp bi tako ovog ljeta trebao tragati za kvalitetnim lijevim bekom. Naime, izvjesno je da Alberto Moreno od naredne sezone neće nositi dres Redsa, a razlog za to su sjajne igre Andrewa Robertsona.

klopp

Bez obzira što je njemački stručnjak Robertsona ove sezone "izvukao iz naftalina", Klopp će se morati "osigurati" na lijevom beku. U Engleskoj se vec spekuliše o potencijalnim kandidatima za to mjesto, a među njima se spominje i ime Seada Kolašinca.

Bh. reprezentativac je ove sezone odigrao nekoliko dobrih partija za Arsenal, ali zbog povrede je u finišu sezone ispao iz kombinacija za prvi tim. Klopp je itekako upoznat s kvaliteta Kolašinca, kojeg je želio još kada je Zmaj pojačao Arsenal. Hoće li nakon samo jedne sezone Kolašinac napustiti Emirates saznat ćemo tokom ovoga ljeta. Svakako da će dosta toga ovisiti i o novom treneru Arsenala, a to će po svemu sudeči biti Mikel Arteta. Španac bi mogao odlučiti da li mu je brzonogi bek potreban naredne sezone, tj. da li ga vidi kao prvo rješenje u svom timu...

Učitaj još novosti