18. 05. 2018 - 17:18
Bogataši žele Ligu šampiona, Buffonu ponudili kapitensku traku...
907
Shares
Bogataši žele Ligu šampiona, Buffonu ponudili kapitensku traku i nevjerovatan ugovor

CILJ JE SAMO JEDAN

Bogataši žele Ligu šampiona, Buffonu ponudili kapitensku traku i nevjerovatan ugovor

Sport.ba
18. 05. 2018 - 17:18
0
Shares

Jučer se pojavila informacija koja je Buffona doslovno odvela u Liverpool, a prema navodima Jurgen Klopp je stupio u kontakt sa legendarnim golmanom i dogovarao detalje, ali od toga neće biti ništa jer po svemu sudeći karijeru će Gianluigi Buffon nastaviti u PSG-u. Cilj je jasan sa obe strane, a žele da osvoje Ligu šampiona. 

Iz PSG-a smatraju kako će svojim iskustvom donijeti neki novi nivo u igri, dok mu za usluge nude kapitensku traku koju trenutno ima Thiago Silva, a također mu nude osam miliona eura po sezoni. Radi se o dvogodišnjem ugovoru, a ukoliko se osvoji Liga šampiona dalje nema priče - bio bi to veličanstven oproštaj čovjeka koji sanja trofej najvećeg klupskog takmičenja i samo mu zapravo on nedostaje.
 


PSG hara u Ligue 1 i nemaju konkurenciju, ali problem im pravi Liga šampiona za koju nikako da sklope odličan tim. Došao je Neymar za 222 miliona eura, no sam nije mogao, a nije ga ni bilo na kraju sezone što je bio veliki hendikep. Unai Emery odlazi i dolazi Thomas Tuchel od kojeg se očekuje konačan iskorak. Upravo Buffon bi mogao biti ključni 'igrač' pa bi konačno mogli da dođu do dugogodišnjeg cilja.

Prema navodima medija PSG je kontaktirao Buffona i prevagu je napravilo uvjeravanje da im silno treba, te to što imaju isti cilj. Kapitenska traka bila je šlag na tortu, dok o osam miliona eura četrdesetogodišnjaku ne trebamo ni pričati. Aposlutno svi provjereni mediji prenijeli su ovu informaciju i nema sumnje da nisu u pitanju samo špekulacije. Svakog trena možemo očekivati zvaničnu potvrdu velikog transfera. (Sport.ba)
 

 

 

Učitaj još novosti