17. 05. 2018 - 17:43
PRAVI DREAM TEAM Arteta slaže novi Arsenal: Već dogovorio...
907
Shares
PRAVI DREAM TEAM Arteta slaže novi Arsenal: Već dogovorio golmana i stopere, stiže i Barcina želja

TOPNICI U NOVU SEZONU S NOVIM MENADŽEROM

PRAVI DREAM TEAM Arteta slaže novi Arsenal: Već dogovorio golmana i stopere, stiže i Barcina želja

Sport.ba
17. 05. 2018 - 17:43
0
Shares

Arsene Wenger napustio je klupu Arsenala u suzama i tako je označen kraj jedne velike ere. Francuski stručnjak odlazi s pomiješanim emocijama s "Emiratesa", ali će sigurno i dalje biti veliki fan Topnika. Najveće pitanje u sjevernom Londonu je trenutno ko će ga zaista zamijeniti na klupi. Kandidata je bilo mnogo, od Allegrija, Ancelottija, Tuchela, Enriquea, Nagelsmanna, Buvača, Henryja pa do Mikela Artete.

arteta

Bivši veznjak Arsenala i sadašnji pomoćnik Pepa Gruardiole u Cityju samo je na korak od preuzimanja klupe slavnog kluba. Zvanične potvrde još uvijek nema, ali i to bi trebalo uslijediti uskoro. Španac nije bio prvi izbor navijača jer fanovi Topnika nisu bili suviše oduševljeni saznavši ime čovjeka koji će naslijediti legendarnog Arsenea Wengera, ali kad čuju ko će ih pojačati iduće sezone, možda pojedini promijene mišljenje.

bernd-leno

Engleski mediji tvrde da je bivši fudbaler već počeo sklapati igrački mozaik za narednu sezonu. Najveću rekonstrukciju svakako će pretrpjeti odbrana, gdje će se Topnici zahvaliti sigurno Cechu i Ospini. Bivšeg čuvara mreže Chelseaja i češke reprezentacije trebao bi zamijeniti golman Bayer Leverkusena Bernd Leno, povremeni čuvar mreže reprezentacije Njemačke odbio je Napoli i mogao bi iduće sezone nositi dres Topnika. Cijena će biti oko 25 miliona eura, a njegov agent tvrdi kako ga zanima jedino prelazak na Otok. Mnogi tvrde da je ovo već dogovoren posao.

laurent-koscielny

U samom srcu odbrane također će biti značajnih promjena, odnosno što se tiče stoperskog dvojca. Laurent Koscielny će dugo biti izvan terena zbog neugodne povrede, propustit će i Mundijal i početak nove sezone, Per Mertsacker već je okončao karijeru, a Shkodran Mustafi je potpuno razočarao svojim nastupima i sigurno se u Londonu kaju što ga još zimus nisu prodali Interu.

sokratis-papastathopoulos-974634

Navodno je Arsenal veoma blizu dovođenja stopera Borussije Sokratis Papasthopoulosa, koji je prema tvrdnjama brojnih medija pristao za oko 20 miliona eura zamijeniti Dortmund Londonom, a turski reprezentativac, 21-godišnji Caglar Soyuncu, na korak je od potpisa za Topnike. Sigurno vrlo dobar posao. Bellerin će ostati, uprkos ne baš uvjerljivim nastupima i zanimanju Juventusa, dok bi na lijevom beku pravu priliku trebao dobiti naš Sead Kolašinac.

Vezni red također bi trebao u remont, šuška se kako bi Aaron Ramsey mogao otići, a Jack Wilshere pregovara o mogućem prelasku u novoligaša Wolves. Povremenom engleskom reprezentativcu ističe ugovor i gotovo sigruno je da ga neće produžiti. Novo ime u veznoj liniji mogao bi biti sjajni Nicin veznjak Jean Michel Seri, za kojeg je ljetos veliko zanimanje pokazivala i Barcelona.

jean-seri

Nova lica u slvačionici značit će kako neki starosjedioci moraju van, a prvi će iz nje iseliti Santi Cazorla, ali sjajni veznjak kojeg su povrede doslovno uništile neće daleko - samo do Arsenalove klupe jer ga Arteta želi u stručnom štabu. Za Artetinu premijernu sezonu vlasnici ne planiraju potrošiti puno, valjda žele vidjeti kako će se snaći prvi menadžer po odlasku Wengera. Nova era sigurno započinje, a ovako bi trebao izgledati idealni Artetin Arsenal: Leno; Bellerin, SOYUNCU, PAPASTOPOULOS, Kolašinac; Xhaka, SERI; Mkhitaryan, Ozil, Lacazette; Aubameyang.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti