17. 05. 2018 - 16:01
Anthony Martial dolazi do transfera karijere, a u drugom...
907
Shares
Anthony Martial dolazi do transfera karijere, a u drugom pravcu ide reprezentativac Hrvatske

ATLETICO MADRID

Anthony Martial dolazi do transfera karijere, a u drugom pravcu ide reprezentativac Hrvatske

Sport.ba
17. 05. 2018 - 16:01
0
Shares

Le10Sport donio je jutros informaciju kako je Atletico Madrid u pregovorima sa Manchester Unitedom oko dovođenja Anthony Martiala, a sada se pojavljuje sve više informacija. Prema pisanjima provjerenih medija Anthony Martial je zainteresovan za prelazak u Atletico Madrid, a čini se kako bi Martial zapravo došao kao zamjena za Griezmanna.
 


Postoji i ona druga mogućnost, a radi se o tome da je Atletico Madrid ponudio 20 miliona eura po sezoni Antoine Griezmannu - radi se o provjerenoj informaciji i sada se samo čeka da li će prihvatiti ili odbiti. Naravno, ukoliko Griezmann odbije to otvara vrata Barcelone i dalje nema priče i onda bi Martial došao u Atletico Madrid, dok ukoliko prihvati to bi značilo da postaje legenda kluba. Činjenica je da je teško odbiti Barcelonu, ali...

ddvxjsex0aaww6s

U sve je upućen i Jose Mourinho koji je kao dio transfera zatražio Šime Vrsaljka. Želja bi mu bila ispunjena ako Griezmann napusti Atletico Madrid i sve što bi Atletico Madrid 'izgubio' bilo bi 35 miliona eura koliko bi morali dodati uz Vrsaljka za Martiala. Barcelona mora platiti nešto preko 100 miliona eura otkupnu klauzulu, a s obzirom na igre Martiala, onda bi možda Atletico Madrid bio na velikom dobitku.

Mourinho uopšte nije lud i zna šta traži. Martial nije zadovoljan u Unitedu i riješio bi se igrača koji pravi problem, dok bi dobio dvadesetšestogodišnjeg reprezentativca Hrvatske koji igra veoma dobro u Atletico Madridu, a ove sezone nastupio je na 26 utakmica i upisao je 5 asistencija. 

Anthony Martial bi vjerovatno bio idealna zamjena za Antoine Griezmanna jer je ove sezone uspio postići 11 golova i dodao je 9 asistencija iako je bio daleko od prvih planova Jose Mourinha. Čak i kada bi zaigrao u prvom sastavu rijetko bi završio utakmicu, pa nas statistika lako može zavarati jer govori da je odigrao 44 utakmice za drugoplasirani tim Premier lige.

 

Učitaj još novosti