17. 05. 2018 - 14:31
Juventus gubi veznjaka koji odlazi u Liverpool, ali kupuje...
907
Shares
Juventus gubi veznjaka koji odlazi u Liverpool, ali kupuje zvijezdu Real Madrida

MATEO KOVAČIĆ

Juventus gubi veznjaka koji odlazi u Liverpool, ali kupuje zvijezdu Real Madrida

Sport.ba
17. 05. 2018 - 14:31
0
Shares

Neki od najčitanijih medija u Italiji i Španiji pišu kako bi sedmorostruki uzastopni šampion Italije mogao nadomijestiti gubljenje Sami Khedire kupovinom Matea Kovačića iz Real Madrida.
 


Tridesetjednogodišnji Sami Khedira ne krije da nakon treće duple krune u tri godine u Juventusu nema više motiva i da bi se htio okušati u još jednoj od najjačih europskih liga. Zatražio je od čelnika kluba da mu dopuste transfer godinu dana prije isteka ugovora.

"Želim uzeti trofeje u što je moguće više država. Nakon što sam osvojio naslove u Njemačkoj, Španjolskoj i Italiji, sada bih htio nastaviti u Engleskoj. Premier liga me oduvijek fascinirala i osvajanjem tamošnjeg naslova kompletirao bih kolekciju", govori Khedira. 

Kolekciju trofeja Sami Khedira ima namjeru da upotpuni u dresu Liverpoola, a upravo iz Liverpoola u Juventus dolazi Emre Can, dok se tvrdi kako žele i Matea Kovačića. Juventus ništa ne prepušta slučaju to je odavno jasno, a navodno za sedam godina mlađeg nogometaša su spremni ponuditi 40 miliona eura. Kovačić je 2015. godine došao iz Intera za 30 miliona eura i ovo bi bio dobar posao Real Madrida ukoliko su spremni pustiti Matea. 

ddlfvojwaaeu0hi

Sami Khedira ove sezone odigrao je 40 utakmica za Juventus i postigao je devet golova uz sedam asistencija, pa se može reći da je u veoma dobroj formi. Liverpool bi svakako mnogo dobio na iskustvu ukoliko ga dovedu u svoje redove, a ne sumnjamo da bi Jurgen Klopp sve znao uklopiti. (Sport.ba)

Učitaj još novosti