17. 05. 2018 - 13:49
Zvijezda Tottenhama iznenadila navijače izjavom o interesu...
907
Shares
Zvijezda Tottenhama iznenadila navijače izjavom o interesu Barcelone

CHRISTIAN ERIKSEN

Zvijezda Tottenhama iznenadila navijače izjavom o interesu Barcelone

Sport.ba
17. 05. 2018 - 13:49
0
Shares

Christian Eriksen rekao je kako su sva povezivanja sa Barcelonom samo špekulacije, a to je svakako iznenadilo navijače jer se sve više i više povezivao sa prvakom Španije. Doslovno samo se čekao dan da dođe i zvanična ponuda, ali nažalost po navijače Barcelone radilo se samo o špekulacijama.

Dvadesetšestogodišnjak je postigao četrnaest golova ove sezone za Tottenham, a dodao je i trinest asistencija na 47 odigranih utakmica. Jedan je od najboljih nogometaša Tottenhama i bio bi to ogroman hendikep da napusti ekipu koja će naredne sezone igrati Ligu šampiona.
 


Bayram Tutumlu je sve začinio u Aprilu, a evo šta je izjavio: "Pozvan sam od strane Christiana Eriksena da dođem u London, baš kada je renovirao svoju kuću (prisjeća se Tutumlu), i navodi kako ga je Eriksen pitao šta treba da uradi da bi prešao u veći klub od Tottenhama."

"Rekao sam mu da ga veći klub zapravo želi. Kada sam posjetio Barcelonu sa Evrenom Sahinom i vlasnikom Brondbya Jan Bech Andersenom, predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu rekao mi je kako će Christian Eriksen postati drugi veliki igrač iz Danske nakon Michaela Laudrupa. Tako da sam rekao Eriksenu da ga Barcelona želi."

Mnogo stvari nije bilo povezano u izjavi Bayram Tutumlua i očigledno je samo dobro znao začiniti medije, ali opet pitanje je čemu sada ovakva izjava Eriksena i to kada je Tottenham osigurao Ligu šampiona, a dok je trajala velika borba nije bilo nikakvih izjava. Ne treba zaboraviti ni to da je navodno Barcelona bila zainteresovana za Eriksena prije kupovine Coutinha i da je navodno sve pokvario Eriksenov agent (prema riječima Tutumlua).
 

 

Učitaj još novosti