17. 05. 2018 - 14:11
Fernando Torres - legenda Atletico Madrida
907
Shares
Fernando Torres - legenda Atletico Madrida

Fernando Torres - legenda Atletico Madrida

Sport.ba
17. 05. 2018 - 14:11
0
Shares

''Kad sam bio dječak, gotovo svi su navijali za Real Madrid. Nosio sam trenirku Atletica kako bi ih isprovocirao, ali duboko u sebi sam bio ljut jer je moja momčad uglavnom gubila'', rekao je svojevremeno Fernando Torres o svojoj privrženosti Atleticu.

61503339-fernando-torres

Samim tim nije teško zaključiti kako je Fernando Torres došao do statusa božanstva kod navijača Atletico Madrida. Interesantno je da se Torres probio u prvi tim još davne 2001. godine i to kada je Atletico Madrid igra Drugu ligu Španije, a probili su se do prve lige upravo te sezone. Torresu je ovo dugo vremena bio jedini trofej sa klubom koji mu znači sve.

61503347-atletico-madrid-fernando-torres

Fernando se nakon odlaska u klub vratio 2015. godine, a više to nije bio klub kojeg svi pobjeđuju. Pozicionirao se čvrsto Atletico Madrid iza Barcelone i Real Madrida. Fernando Torres jedno vrijeme bio je najtraženiji nogometaš na svijetu i to dok je igrao za Liverpool, ali onda je došla povreda i transfer u Chelsea... Dio stadiona na kojem su bili navijači Atletico Madrida sinoć je doslovno eksplodirao kada je on ušao u igru, a ujedno veliki dio ovacija bio je za Griezmanna. Nije mogla doći bolja izmjena.

''Ovo mi je najvažniji trofej u karijeri. To je sreća koju je teško opisati. Ovo je ostvarenje sna iz djetinjstva, ali prije svega sam ponosan na ovu momčad koja je promijenila povijest kluba'', rekao je Torres nakon utakmice.

Sa Španjolskom je dva puta bio europski i jednom svjetski prvak, s Chelseajem je osvojio Ligu prvaka, Europsku ligu i Fa Cup, ali nema sumnje da će ovaj trofej imati posebno mjesto u njegovom srcu.

''Što se tiče sentimentalne vrijednosti, ovo mi je najvažniji trofej. Imao sam sreću igrati u sjajnim momčadima i najboljoj generaciji Španjolske, ali od djetinjstva sam imao jedan konkretan san: pobjeđivati sa svojim klubom. Kada sam otišao, mislio sam da ga neću ostvariti, ali u ovom klubu sam naučio da možeš ostvariti san ako se boriš'', rekao je Torres.

61489585-fernando-torres

Fernando Torres je nedavno najavio kako na kraju sezone odlazi iz Atletico Madrida i smatra kako je to najbolje za njega i klub, a nije mogao dobiti bolji oproštaj. Do kraja sezone u LaLigi ostala je još jedna utakmica protiv Eibara i sigurno je da će El Nino dobiti priliku da odigra cijelu, ili bar veći dio utakmice da bi se u stilu oprostio. Nemaju jakog protivnika sa druge strane, a samim tim možemo očekivati i neki gol od strane legende Atletico Madrida. (Sport.ba)
 

 

Učitaj još novosti