17. 05. 2018 - 12:35
Buffon zvanično potvrdio kako napušta Juventus i tek sada...
907
Shares
Buffon zvanično potvrdio kako napušta Juventus i tek sada slijedi spektakl

Buffon zvanično potvrdio kako napušta Juventus i tek sada slijedi spektakl

Sport.ba
17. 05. 2018 - 12:35
0
Shares

Gianluigi Buffon na današnjoj press konferencije obavijestio je javnost kako nakon sedamnaest godina napušta Juventus i ono što je najbitnije za njegove fanove jeste to da neće završiti karijeru, a zapravo tek sada slijedi ono čemu su se mnogi nadali i špekulacije su se ispostavile tačnima. No o tome ćemo nešto kasnije. Evo šta je Buffon imao za reći.
 


"Želim se zahvaliti porodici Juventusa. 2001. godine Juventus je doveo sjajnog talenta i pretvorio ga u šampiona. Juve je osigurao da postanem šampion. Pomogli su mi da napravim korak naprijed kada je u pitanju uvjerenje, psiha i vještina. Vjerujem da je Juventus zaslužan za to što sam još uvijek ovdje i branim na ovom nivou sa 40. godina jer on ima drugačiji pristup svemu od ostalih klubova. Ovu filozofiju sam usvojio i siguran sam da će mi koristiti i u životu nakon nogometa", rekao je Buffon i nastavio: "U subotu ću odigrati posljednju utakmicu za Juventus. Mislim da je to najbolji način da se okonča ovo fantastično iskustvo", zaključio je Buffon.

ddzgy8axkaun9lv

Dodao je Gianluigi Buffon kako postoji velika želja da se vrati u Parmu, ali od toga neće biti ništa jer nije izvodljivo. Sa Juventusom Buffon je osvojio čak devet puta prvenstvo Italije i to je uradio također ove sezone. Jedini žal ostaje Liga šampiona jer je finale igrao tri puta i svaki put je poražen, a kako su ove godine ispali od Real Madrida je za njega najbolnije.

No Gianluigi Buffon je prema tvrdnjama medija iz Engleske dao sebi još jednu šansu i to sa Liverpoolom. Naime Jurgen Klopp je bio veoma zainteresovan za njegovo dovođenje na jednu godinu i Buffon je pristao, ali ćemo zvaničnu potvrdu dobiti nakon utakmice sa Parmom kada zvanično završava sve sa Juventusom. Veliki je profesionalac Buffon i upravo radi toga se sve još uvijek drži u 'tajnosti'. Buffon u Liverpool dolazi kao kapiten, a kapitensku traku u Juventusu ostavlja Chielliniju za kojeg kaže kako je uvijek bio njegova kopija, te smatra kako je kapitensku traku ostavio pravom lideru na terenu.

ddzfr-lx0aar6no

Liverpool je ove godine u finalu Lige šampiona, dok naredne sezone imaju također veoma velike ciljeve. Upravo dovođenje Buffona sve potvrđuje, a legendarni golman očigledno smatra kako bi se Lige šampiona mogao dočepati upravo u dresu Liverpoola koji briljira pod vodstvom Jurgena Kloppa i odličan golman bi bio pola posla. Od naredne sezone u Liverpoolu će igrati Keita iz Leipziga, a iako odlazi Emre Can, još par pojačanja će doći i Liverpool bi mogao imati ubitačan tim. 

Učitaj još novosti