17. 05. 2018 - 12:13
Nakon mnogo osporavanja Dembele ponovo blista, a sada je došao...
907
Shares
Nakon mnogo osporavanja Dembele ponovo blista, a sada je došao kraj!

OUSMANE DEMBELE NA IZLAZNIM VRATIMA

Nakon mnogo osporavanja Dembele ponovo blista, a sada je došao kraj!

Sport.ba
17. 05. 2018 - 12:13
0
Shares

Barcelona je prodajom Neymara u PSG zaradila 222 miliona eura i nakon toga su se našli u problemima jer nisu znali koga da dovedu kao zamjenu za ponajboljeg nogometaša u klubu. Izbor je na kraju pao na Ousmane Dembelea koji je imao sjajnu sezonu u Borussiji iz Dortmunda i smatralo se da nije bitna količina novca jer ne bi imao problema sa prilagođavanjem pošto Dortmund igra sličan stil nogometa kao Barcelona.
 


Ali na kraju smo bili daleko od istine, bar na početku. 105 miliona eura plus bonusi plaćene je Ousmane Dembele, a one se povrijedio čim je došao u Barcelonu i zbog toga je dobar dio sezone propustio. Kada se vratio to jednostavno nije bilo to i nikako nije mogao da uhvati zalet. Sve više se pričalo o dovođenju Antoine Griezmanna i sada kada je sezona završena samo se čeka zvanična ponuda kojom bi bila srušena otkupna klauzula.
 


Samim dolaskom Griezmann mjesta u prvih jedanaest ne bi bilo za Ousmane Dembelea, a kako ovakvog igrača ostaviti na klupi. Postoji opcija za Barcelonu da ne kupe Griezmanna, ali već su previše zagrizli i sinoć ih je francuz još više potpalio sjajnom partijom u finalu Europa lige. No takav scenario možemo zaboraviti, pa je realnija prodaja Dembelea. Ne treba zaboraviti da su ga javno nudili i da čekaju pravu ponudu. 
 


Kao prvi klubovi koji su se oglasili bili su PSG, Bayern Munchen i nekako stidljivo Chelsea. Bayern Munchen nije voljan trošiti velike količine novca i pitanje je da li bi dali više novca od onih spomenutih 80 miliona eura, koliko zapravo nudi i Liverpool uz Arsenal, ali opet nekako stidljivo i ništa konkretno da bi se ušlo u pregovore. Sada se u sve uključio i Manchester United, a mediji u Engleskoj spominju cifru od 95 miliona eura koja bi mogla zadovoljiti Barcelonu.
 


Problem predstavljaju partije Dembelea u posljednje vrijeme jer je uhvatio opasan zalet i sada je na učinku od tri gola i četiri asistencije za posljednjih sedam utakmica kada je bio starter. 1018. minuta ove sezone daje nam učinak od ukupno sedam asistencija i četiri gola, a to je direktna uključenost kod gola na svakih 92,55 minuta. Nije teško zaključiti da je to jedan gol po svakoj utakmici, a mnogo su ga osporavali. Dovoljno je pogledati šta radi u posljednje vrijeme i sve će vam biti jasno o kakvom se nogometašu radi. Mogao bi ovo biti ogroman promašaj za Barcelonu, a da li će odbiti ponudu Manchester Untieda i uklopiti ga u tim... Veliko je pitanje. (Sport.ba)
 

 

Učitaj još novosti