16. 05. 2018 - 12:08
Atletico Madrid bi se najradije fizički obračunao sa...
907
Shares
Atletico Madrid bi se najradije fizički obračunao sa Barcelonom:

Atletico Madrid bi se najradije fizički obračunao sa Barcelonom: "Nismo im mi krivi što su izgubili Neymara"

16. 05. 2018 - 12:08
0
Shares

Predsjednik Atletico Madrida pred večerašnju finalnu utakmicu Europa lige istakao je kako ne postoji nikakav dogovor između Barcelone i Antoine Griezmanna, te da nisu istinite tvrdnje medija kako je sve već odavno završeno. Prvi čovjek Atletico Madrida doslovno je bijesan na Barcelonu jer su već isti pritisak radili na njihova tri igrača, a radi se o Sergio Agueru, Radamelu Falcaou i Diego Forlanu. Svaki od navedena tri napadača je blistao u Atletico Madridu i bio je želja mnogih velikana među kojima se naravno našla i Barcelona.

"Barcelona je izgubila Neymara na početku sezone, ali to nije naš problem. Moraju nas ostaviti na miru. Ono što sada rade sa Griezmannom, radili su i prije sa Aguerom, Forlanom i Facaom. Sada također tražimo od njih da urade ono što su uradili i tada - da nas puste na miru, ponovit ću to opet. Vjerujem da Simeone i Griezmann ostaju u Atleticu i naredne sezone", rekao je Cerezo.

Finale Europa lige igra se u Lyonu, a Marseille će praktički biti domaćin jer igraju u susjedstvu. Atletico Madrid je ovo takmičenje osvojio 2012. godine i sada imaju priliku da to urade ponovo. Trener Diego Simeone neće imati priliku da predvodi ekipu na večerašnjem finalu, a to je veliki hendikep za njih iako su izraziti favoriti.
 

 

Učitaj još novosti