16. 05. 2018 - 11:50
NOVO POJAČANJE Barcelona je zvanično dogovorila sve sa mladim...
907
Shares
NOVO POJAČANJE Barcelona je zvanično dogovorila sve sa mladim štoperom

CLEMENT LENGLET

NOVO POJAČANJE Barcelona je zvanično dogovorila sve sa mladim štoperom

Sport.ba
16. 05. 2018 - 11:50
0
Shares

Levante je upalio apsolutno sve alarme u Barceloni nakon što im je utrpao pet komada i pobijedio ih rezultatom 5:4, a ne treba zaboraviti da je desetak minuta nakon poluvremena rezultat bio 5:1 za ekipu koja se nalazi u donjem dijelu tabele LaLige.

Pretpostavlja se da je oko Griezmanna apsolutno sve dogovoreno i samo se čeka kraj Europa lige čije finale se igra večeras, a sastaju se Atletico Madrid i Marseille. Dogovoren je dolazak Artura iz Gremia, dok će Clement Lenglet do kraja sedmice zvanično potpisati ugovor sa Barcelonom. Radi se o dvadesetdvogodišnjaku koji igra u Sevilli, te pruža sjajne partije koje su ga preporučile Barceloni. 

Otkupna klauzula iznosi 35 miliona eura, a Barcelona će istu platiti. Još je samo ostalo da se dogovore uslovi kada je u pitanju igrač koji će potpisati na pet godina. Clement Lenglet je karijeru počeo u Nancyu, a 2017. godine je došao u Sevillu za 'smiješnih' 2,5 miliona eura. Trenutna vrijednost je daleko veća i ne treba zaboraviti da se radi o samo godinu dana razlike. Ove sezone Clement je odigrao 53 utakmice za Sevillu i postigao je četiri gola uz jednu asistenciju. 

5ad4abb1c46122a2b4000004

Dvadesetdvogodišnjak je odigrao deset utakmica za U21 reprezentaciju Francuske, dok još uvijek nije upisao debi za seniorsku reprezentaciju, a to se očekuje veoma brzo s obzirom na sve što pokazuje na terenu i s obzirom na to da je prešao dobnu granicu U21 reprezentacije.

Yerri Mina će po svemu sudeći na posudbu zbog toga što je bio totalni promašaj na utakmici sa Levanteom, a teško da će se sa posudbe vratiti u Barcelonu. Samim tim naredne sezone će Barcelona na raspolaganju imati Thomasa Vermaelena, Samuela Umtitija i Piquea na poziciji štopera uz naravno Clementa Lengleta. Vermaelen je ponovo povrijeđen i više se ne broji koliko je puta doživio povrede, pa je Clement bio prioritet.

Interesantno je da je francuz bio želja Jose Mourinha, ali do konkretne ponude nije došlo, dok je Real Madrid već stupio u kontakt sa Sevillom i raspitivali su se o sjajnom defanzivcu. No odbila ih je velika otkupna klauzula, a da li je velika procijenite sami s obzirom na ogromne cijene koje se kreću u nogometu danas.

 

Učitaj još novosti