16. 05. 2018 - 12:20
Konačno okončana sapunica između Hazarda, Chelseaja i Real Madrida
907
Shares
Konačno okončana sapunica između Hazarda, Chelseaja i Real Madrida

OGLASIO SE EDEN HAZARD

Konačno okončana sapunica između Hazarda, Chelseaja i Real Madrida

Sport.ba
16. 05. 2018 - 12:20
0
Shares

Eden Hazard je ove sezone još jednom bio jedan od najboljih igrača Chelseaja i često je bio jedini koji se izdvajao iz sivila u koje je klub utonuo. Nisu izborili Ligu šampiona, a sve što je ostalo jeste finale Kupa i pitanje je da li će podići šampionski pehar jer igraju protiv Manchester Uniteda koji je usprkos svemu imao nešto bolju sezonu, pa su završili na drugom mjestu Premier lige.
 


Belgijanac ima ugovor sa Chelseajem do 2020. godine i ne žuri mu se, a iza ugla vreba Real Madrid koji je već javno rekao kako mu je želja da dovede sjajnog Hazarda. Trener Reala Zinedine Zidane veliki je fan belgijanca, dok ni igrač ne krije želju da surađuje sa jednim od najboljih nogometaša svih vremena, ali i trenutno ponajboljim trenerom na svijetu. Zidane nije bio odobravan od svih navijača prilikom dolaska u klub, ali čini čuda i sada ga apsolutno svi podržavaju.

"Ovo je loša sezona, daleko smo bili od vrha, nismo se plasirali u Ligu šampiona. Ostaje Kup, da malo popravimo utisak, ali generalno, niko nije zadovoljan", riječi su Hazarda. On nema dilemu šta Chelsea mora da uradi: "Jasno je, potrebna su nam pojačanja i to veoma kvalitetna kako bismo se borili za vrh. Na to klub mora da se koncentriše u narednom periodu. Moramo da budemo mnogo jači i kompaktniji nego ove sezone", dodaje Belgijanac kojem je ovo glavni uslov da bi ostao u klubu inače Chelsea gubi vjerovatno najboljeg igrača. Eden Hazard je također dodao kako je veoma sretan u klubu.
 


Belgijancu se vrijednost procjenjuje na 100 miliona eura, a ove sezone je na učinku od 16 golova i 13 asistencija na 51. odigranoj utakmici. Za reprezentaciju Belgije dvadesetsedmogodišnjak je odigrao 83 utakmice i postigao je 21. gol. Naravno nalazi se na spisku Belgije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje počinje veoma brzo. (Sport.ba)
 

 

 

 

Učitaj još novosti