16. 05. 2018 - 10:54
Roma zbog novca ipak ostaje bez Edina Džeke? Danas je stigla...
907
Shares
Roma zbog novca ipak ostaje bez Edina Džeke? Danas je stigla nova veoma zanimljiva ponuda

Roma zbog novca ipak ostaje bez Edina Džeke? Danas je stigla nova veoma zanimljiva ponuda

Sport.ba
16. 05. 2018 - 10:54
0
Shares

Edin Džeko se prošle godine povezivao sa odlaskom iz Rome, a najviše je zagrizao Chelsea koji na kraju ipak nije uspio doći do njegovog potpisa. Bila je sjajna odluka Edina Džeke da ostane u Romi jer je ispisao stranice historije dolaskom do polufinala Lige šampiona, a i naredne sezone bi mogao igrati isto takmičenje ukoliko odluči da ostane u Romi.

Danas mediji u Italiji pišu kako Edin Džeko ima novu ponudu na stolu i to iz MLS-a, radi se o ekipi Los Angeles FC. Tridesetdvogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine ove sezone postigao je 24 gola, a radi se o osam golova na dvanaest nastupa u već spomenutoj Ligi šampiona. No usprkos tome Roma želi da smanji primanja Edinu Džeki, ali da mu produže ugovor za godinu dana. Trenutni ugovor Edinu ističe 2020. godine. 
 


Ideja Rome je ta da 4,5 miliona eura koliko Džeko zarađuje, podijele na tri sezone umjesto na dvije i da ga tako zadrže. Veliko je pitanje da li će Edin pristati na smanjenje primanja s obzirom na svoje nastupe. Klubova ne manjka kada je zainteresovanost u pitanju, a Los Angeles FC još uvijek nije objavio detalje svoje ponude koja je upućena našem najboljem napadaču. 

Teško je svakako za očekivati da će Džeko otići nakon svega iz Rome, pogotovo nakon što nije otišao prošle sezone, a sada je već stekao status božanstva kod strastvenih navijača svoje ekipe. MLS je svakako uvijek opcija za sve nogometaše, tako da Edin naredne sezone sigurno neće izgubiti ponudu i vjerovatno će ponuda biti samo još više. Ostaje nam da vidimo da li će Edin tako lako prihvatiti smanjenje primanja ili će ipak ući u pregovore. Iz Rome su najavili određene promjene iako su zaradili 100 miliona eura od Lige šampiona. (Sport.ba)
 

 

Učitaj još novosti