16. 05. 2018 - 10:33
Iz Milana nakon samo jedne sezone Bonucci pravi transfer...
907
Shares
Iz Milana nakon samo jedne sezone Bonucci pravi transfer karijere u Premier ligu!

MANCHESTER UNITED

Iz Milana nakon samo jedne sezone Bonucci pravi transfer karijere u Premier ligu!

Sport.ba
16. 05. 2018 - 10:33
0
Shares

Prošle godine šokantan je bio prelazak Leonarda Bonuccija iz Juventusa u AC Milan i naravno ovo se smatra jednom od najvećih izdaja u historiji nogometa. Teško je bilo za očekivati da će bilo ko iz odbrane Juventusa napustiti klub, ali na kraju je Milan privolio Bonuccija velikom platom i velikim projektom od kojeg na kraju nije bilo apsolutno ništa. Igrat će Milan Europa ligu, ali slaba je to utjeha s obzirom na ciljeve koje su sebi postavili prije početka sezone kada su kupovali sve što se može kupiti.

ddjcripx4aivjro

Prema pisanju 'Tuttosporta' što prenose mnogi mediji u Italiji i svijetu, Leonardo Bonucci je dobio poziv Jose Mourinha da mu se pridruži u Manchester Unitedu. Štoper je prema pisanju medija prvo ime na spisku Jose Mourinha i zapravo je onaj igrač oko kojeg želi da gradi igru naredne sezone. Svima je već manje-više poznato da Mourinho najviše problema ima kada je u pitanju odbrana i za narednu sezonu prije svega mora da nađe kvalitetne defanzivce. 

Ginaluigi Donnarumma bio je prioritet za prodaju kada je u pitanju AC Milan jer imaju problema sa finansijama i prije svega finansijskim fair-playom. No ove sezone Donnarumma je maksimalno razočarao, a prema nekim istraživanjima koštao je Milan tačno okoliko bodova koliko im je potrebno da budu izjednačeni sa Lazio na četvrtom mjestu tabele. Upravo četvrto mjesto posljednje vodi u Ligu šampiona. 70 miliona tražio je Milan za golmana i to kada se javio PSG, a ponuda od 40 miliona eura je propala jer momčad iz Pariza nije htjela da ponudi ni peni više. Manchester United je već stupio u kontakt i prema nekim pisanjima dobio je potvrdan odgovor od Bonuccija, ali pita se i Milan koji ne želi prihvatiti ništa ispod 40 miliona eura. Navodno postoji mogućnost da Bonucci dođe na jednogodišnju posudbu nakon koje bi United imao mogućnost otkupa njegovog ugovora. Godinu dana posudbe koštalo bi tim sa Old Trafforda oko 5 miliona eura. (Sport.ba)
 

 

 

 

 

Učitaj još novosti