16. 05. 2018 - 10:18
Novi sjajan transfer Juventusa, dolazi vrhunski golman kao...
907
Shares
Novi sjajan transfer Juventusa, dolazi vrhunski golman kao zamjena za Buffona

MATTIA PERIN

Novi sjajan transfer Juventusa, dolazi vrhunski golman kao zamjena za Buffona

Sport.ba
16. 05. 2018 - 10:18
0
Shares

Mnogi su složni u tome kako Gianluigi Buffon nikad neće imati dostojnu zamjenu, a teško je za očekivati da hoće. No Juventus je na pragu još jednog sjajnog transfera jer su pred dovođenjem Mattie Perina iz Genoe.

dds9mwlu0aazwut

Dvadesetpetogodišnji golman je važio za jednog od najvećih talenata kada su golmani u pitanju, ali nije napravio mnogo uspješnu karijeru jer ga povrede nisu zaobišle. No trenutno važi za jednog od najboljih golmana u Italiji i sigurno je da bi uz sjajnu odbranu i njegove sposobnosti daleko više došle do izražaja. Naravno sve moguće uslove za napredak dobio bi u Juventusu gdje bi prvobitno došao kao zamjena za Wojciecha Sczezsnya.

Golman je rekao 'da' Juventusu i zarađivao bi 2,5 miliona eura po godini, a ugovor bi potpisao na pet godina. Problem sada jedino predstavlja Genoa koja traži nešto više od dvanaest miliona eura koliko nudi Juventus. Tržišna vrijednost Mattie procijenjena je na oko petnaest miliona eura, a Genoa nije bezobrazna i traže oko pet miliona više od tržišne vrijednost. Problem Genoi predstavlja to što golman ima još samo godinu dana ugovora i ukoliko ga ne prodaju sada, onda će ga naredne sezone izgubiti jer odlazi besplatno. Juventus je poznat po sjajnoj transfer politici i sigurno neće tako lako trošiti novac ako ne moraju. (Sport.ba)

 

Učitaj još novosti