15. 05. 2018 - 22:18
Oglasio se Lionel Messi povodom prelaska Neymara iz PSG-a u...
907
Shares
Oglasio se Lionel Messi povodom prelaska Neymara iz PSG-a u Real Madrid

Oglasio se Lionel Messi povodom prelaska Neymara iz PSG-a u Real Madrid

15. 05. 2018 - 22:18
0
Shares

Lionel Messi i Neymar igrali su zajedno u Barceloni od 2013. do 2017. godine i osvojili su sve moguće trofeje. Mnogi su smatrali da se radi o najboljem napadačkom triju pod nazivom MSN (Messi, Suarez, Neymar). Činjenica je da su bili ubitačni, ali Neymar je odlučio da sruši sve i za 222. miliona eura je prešao u Pariz da igra za PSG.

barcelona-messi-suarez-neymar-1imkx5dsanwbo1err5vficcncv

Naravno sjajno se pokazao Neymar i u PSG-u sa kojim je ove sezone osvojio ligu i dva Kupa Francuske, ali je na kraju sezone bio van terena zbog povrede. Mnogo se špekuliše o tome kako će zapravo već na kraju ove sezone završiti u Real Madridu i kako se radi o novom obaranju rekorda (270 miliona eura). PSG bi svakako mogao biti zadovoljan jer su uzeli mnogo novca od Neymarovog imena, dok bi od samog transfera već bili u plusu oko 48 miliona eura.
 


Pojedinci su govorili kako Neymar svojim ponašanjem loše utiče na klub, dok je Unai Emery prilikom objavljivanja da više neće biti trener PSG-a, rekao kako on nije bio prva violiona u klubu i kako se zapravo Neymar pitao za sve. Sada na kormilo dolazi Thomas Tuchel i pitanje je koliko će temperamentni trener tolerisati Neymarovo ponašanje. Cavani je jedan od onih koji su zamalo otišli zbog Neymara jer su došli u sukob zbog izvođenja penala i slobodnih udaraca.

download

Messi se oglasio povodom mogućeg Neymarovog prelaska u ljutog rivala, a nije mu se to svidjelo: "Bila bi katastrofa da vidimo Neymara u Realu zbog svega što je uradio za Barcelonu. To bi bio veliki udarac za sve navijače", rekao je Messi u intervjuu za argentinske medije.

Učitaj još novosti